Reklama

Reklama

2012 - Mayská proroctví a kruhy v obilí

(TV film)
  • Itálie Mayan Prophecies and Crop Circles – An Extraordinary Connection
Itálie, 2008, 53 min

Obsahy(1)

Kdysi dávno žili lidé, kteří oplývali značným věděním. Civilizace, jejíž poselství nám byla předána z hlubin času. Národ, jehož proroctví se začínají obdivuhodně naplňovat.Mayové. Nebetyčné znalosti této starobylé civilizace, jejíž paměť už dávno pohltil čas, halí závoj tajemna. Mayský kalendář je známý desítkám badatelů. Mnozí z nich jsou přesvědčeni, že ukrývá poselství, které se dosud nepodařilo plně rozluštit. Mayové byli přesvědčeni, že čas je cyklický a že každých pět tisíc sto dvacet pět let končí jeden věk a současně začíná nový. Podle několika předpovědí podobná událost opět nastane dvacátého prvního prosince roku dva tisíce dvanáct. Někteří se domnívají, že toto významné datum přinese zásadní změny pro lidstvo i celou naši planetu. Co je na tom pravdy? Na jihu Anglie dochází už několik desetiletí k prapodivnému úkazu, který je fascinující a znepokojující zároveň. Je známý jako kruhy v obilí. V posledních letech se tento jev stal ještě záhadnějším - v polích se začaly objevovat impozantní mayské obrazce. Je možné, že by spolu mayská proroctví a kruhy v obilí mohly nějakým způsobem souviset? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (141)

Testament 

všechny recenze uživatele

Jako, nebylo to špatné, ale důkazy vesměs žádné. Amatérské záběry na pole, které je monitorováno celou noc (nic ve zlém) a stejně na záběrech není nic poznat... Kruhy a jiné obrazce v obilí jsou úchvatné a z výšky viděné vypadají geometricky úchvatně. Vau, Mayská proroctví působí silně, ale není na čem stavět. Chybí pevná půda,na které stavět základy pro další domněnky. Hezké, ale kvalit A.C. Clarkea jsme se nepřiblížili ani na 100m, že?:-D ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších dokumentů o roce 2012, spojení věcí, které vědci tvrdí jsou v dokumentu pravdivé. Důkaz je závěr, když říkal, že nastanou klimatické změny v roce 2011 a 2012. Což znamená globální oteplování, hurikány, tornáda (i na místech, kde nikdy nebyli) a různě se posune roční období. Nebude to jako bývalo do teď. Teď je rok 2011 a tyto změny nastali. Dokument byl natočený 2008, tak že být vámi se podívám, protože přesně tohle je dokument, který sedí... 8/10 =80% ()

Reklama

pufina 

všechny recenze uživatele

Hledání pravdy o dávných proroctví mayské civilizace. Byly předvídány situace, které se skutečně staly - náhoda? Nevěřím v mimozemské život (chcete-li UFO), ale symboly v obilí jsou docela přesvědčivé o tom, že to není dílo lidí - a jsou to tak nádherné symboly - ale mám skutečně věřit tomu, že bleskne světlo a najednou se objeví krásný symbol, co nese aztécké znaky nebo starodávné poselství z dávných kalendářů? Napadá mě další spousta otázek, které ve mně vyvolal tento dokument, že ani odborníci by nedokázali odpovědět s jistotou. Zatímco já teď s jistotou můžu říct jen to, že mě dokument přesvědčil o různých faktech - ale pořád mám problém uvěřit, že nastane konec světa v prosinci 2012. Možná skončí nějaký Mayský předpokládaný cyklus nebo kalendář (nebo bůh ví, co ještě), ale konec světa? A jedna věc mě ještě zarazila, poselství od mimozemšťanů (btw. obrazec v obilí velmi povedený), ale aby nám psali zprávy zelení mužíčci o tom, že na světě je dobro, poctivost, že jsou naši přátelé a bla bla.. a nakonec cesta končí? Nakecají toho docela dost, ale konkrétní být nemůžou? Mají být vyspělejší než náš "lidský druh", tak ať nás poučí a nemluví v hádankách.. ()

LuciusWlk 

všechny recenze uživatele

Souhlasím s tvrzením, že jde o pohled spíše jedné strany. Nicméně struktura obrazců, provedení, detailnost, poznatelná pouze z leteckých záběrů, rychlost vytvoření a pod. budí mou zvědavost a jako scifista a fantasta se nechávám unášet na teoriích vzniku a poselství. Pokud se jedna o podvrh, poté půjde o maximální konspirační nasazení nějaké skupiny, jejich fanatismus musí být neuvěřitelný. Já se přikláním k tvrzení zdejších výzkumníků a natěšeně i obezřetně očekávám příchod nebešťanů. Samozřejmě s exkurzí na jejich planety. Chudáci jen netuší, co je čeká, jakmile člověk objeví bohatství jejích světů, uff. :DDD ()

OughJay 

všechny recenze uživatele

Po tom osudnym datumu už tenhle dokument tak trochu nabírá komickej nádech, ale je pravda, že během jeho sledování na začátku prosince 2012 na mě menší obavy padaly. Na druhou stranu se opírá převážně o znalosti nadšenců, který viděj spojitosti tam kde sami chtěj, což neni úplně objektivní. Myslim, že od nynějška bude tento dokument sloužit už pouze jako ukázka paniky, která ovládla miliony lidí před domnělým koncem světa. Ten se mi teď jeví už jen jako jeden z nejlepších marketingovejch tahů v historii lidstva. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Ve filmu je údajná odpověď na zprávu z Areciba, nalezená poblíž radioteleskopu Chilbolton v Hampshire ve Velké Británii. Samotná zpráva byla odeslána v roce 1974 z radioteleskopu Arecibo (kde se mimochodem natáčela bondovka Zlaté oko,1995 ) na Puerto Rico. Dalším filmem, kde byla zpráva tentokrát „skutečně“ zodpovězena, je film Mutant z roku 1995. (Jan.Kanak)

Reklama

Reklama