Reklama

Reklama

2012 - Mayská proroctví a kruhy v obilí

(TV film)
  • Itálie Mayan Prophecies and Crop Circles – An Extraordinary Connection
Itálie, 2008, 53 min

Obsahy(1)

Kdysi dávno žili lidé, kteří oplývali značným věděním. Civilizace, jejíž poselství nám byla předána z hlubin času. Národ, jehož proroctví se začínají obdivuhodně naplňovat.Mayové. Nebetyčné znalosti této starobylé civilizace, jejíž paměť už dávno pohltil čas, halí závoj tajemna. Mayský kalendář je známý desítkám badatelů. Mnozí z nich jsou přesvědčeni, že ukrývá poselství, které se dosud nepodařilo plně rozluštit. Mayové byli přesvědčeni, že čas je cyklický a že každých pět tisíc sto dvacet pět let končí jeden věk a současně začíná nový. Podle několika předpovědí podobná událost opět nastane dvacátého prvního prosince roku dva tisíce dvanáct. Někteří se domnívají, že toto významné datum přinese zásadní změny pro lidstvo i celou naši planetu. Co je na tom pravdy? Na jihu Anglie dochází už několik desetiletí k prapodivnému úkazu, který je fascinující a znepokojující zároveň. Je známý jako kruhy v obilí. V posledních letech se tento jev stal ještě záhadnějším - v polích se začaly objevovat impozantní mayské obrazce. Je možné, že by spolu mayská proroctví a kruhy v obilí mohly nějakým způsobem souviset? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (141)

pufina 

všechny recenze uživatele

Hledání pravdy o dávných proroctví mayské civilizace. Byly předvídány situace, které se skutečně staly - náhoda? Nevěřím v mimozemské život (chcete-li UFO), ale symboly v obilí jsou docela přesvědčivé o tom, že to není dílo lidí - a jsou to tak nádherné symboly - ale mám skutečně věřit tomu, že bleskne světlo a najednou se objeví krásný symbol, co nese aztécké znaky nebo starodávné poselství z dávných kalendářů? Napadá mě další spousta otázek, které ve mně vyvolal tento dokument, že ani odborníci by nedokázali odpovědět s jistotou. Zatímco já teď s jistotou můžu říct jen to, že mě dokument přesvědčil o různých faktech - ale pořád mám problém uvěřit, že nastane konec světa v prosinci 2012. Možná skončí nějaký Mayský předpokládaný cyklus nebo kalendář (nebo bůh ví, co ještě), ale konec světa? A jedna věc mě ještě zarazila, poselství od mimozemšťanů (btw. obrazec v obilí velmi povedený), ale aby nám psali zprávy zelení mužíčci o tom, že na světě je dobro, poctivost, že jsou naši přátelé a bla bla.. a nakonec cesta končí? Nakecají toho docela dost, ale konkrétní být nemůžou? Mají být vyspělejší než náš "lidský druh", tak ať nás poučí a nemluví v hádankách.. ()

DannyBoy80 

všechny recenze uživatele

Hodně jednostranně založený dokument, kde se vyjadřují 3 výzkumníci. Není dán žádný prostor nějaké protistraně nebo jiným možným vysvětlením. O jiném přístupu se ani nemluví, vše co je prezentováno je prezentováno jako pravda. Přitom vyvstává mnoho dalších otázek na které by ale tito 3 výzkumníci těžko odpověděli. Napadají mě z fleku některé: Co se stalo před 50 000 lety, když cyklus je 25 000 let? Přeci archeologové na takovou otázku musí mumět odpovědět, zda se staly nějaké katastrofy. Nebo proč několikanásobně vyvinutější a inteligentnější civilizace s náma komunikuje takto dementně? 50% ()

Reklama

Zeck

všechny recenze uživatele

TLESKÁM tvůrcům! Geniálně psychologicky sestavený dokument tak, aby vzbuzoval strach, tajemno, pocit méněcennosti o proti "vládcům hvězd" a tím usazoval diváka do křesla, který jen ohromeně zírá na obrazovku a je podělaný až za ušima (hlavně z těch žvástů o smrti většiny lidstva, očistě, zbavení se "zlých lidí"), nikdo v historii člověka neuměl tak argumentovat, jako strach. Já sám ten dokument hltal asi tak polovinu stopáže, říkal jsem si "hmm, to dává smysl", ale smysl to nedává absolutně žádný. Divákem je záměrně manipulováno, bulvárně jsou mu předhazovány různé jevy, které spolu nemají nic společného. Zároveň je na něj permanentně vyvíjen tlak ohledně apelu na to, že konec je neodvratný, mrtvých bude dost, ale zachrání se hodní, poctiví, věřící. Nejvíce mě asi dostala věta jednoho "odborníka", který udělal díky útvaru v obilí geniální závěr: "to znamená, že existují mimozemšťané, znamená to, že existuje Bůh!" V deseti letech jsem koukal na jeden dokument o 2012, bylo to na VHS kazetě a věřil jsem všemu, co jsem viděl. Bylo mi zcela vážně předkládáno, že na lidi zaútočí jejich domácí spotřebiče, dokument pracoval se stejnou rovinou jako tento - strachem z neznámého a zafungovalo to, argumenty měl skvělé a smysl dávalo vše, co se tam řeklo. Dnes už nevěřím, že mě v roce 2012 zabije tento počítač, který pravidelně zásobuju pornem. Máyové a 2012, to je jen kultivovanější fantasmagorická teorie o konci světa. Dokument nehodnotím, nemohl jsem se na tu skrytou propagandu Boha koukat až do konce. ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

Velmi úchvatný dokument, kde do sebe opět všechno hezky zapadá a je mi jedno zda je to pravda nebo ne. Hlavně když se divák baví a o to jde. Je to spíš takový sci-fi dokument než aby to bylo bráno smrtelně vážně.Osobně si myslím, že 21.12.2012 bude den jako ten dnešní a nic významného se dít nebude a po tomto datu bude tenhle snímek rychle zapomenut, ale protože je to teď velice aktuální téma a datum se pomalu blíží, tak bude vznikat podobných dokumentů více. Už se těším na příští rok, tak tři měsíce před, jak bude tv a bulvár na toto téma zaplaveno. Ale kéž by to byla alespoň z části pravda. Jelikož kinematografie upadá, točí se jen komiksy, fantasy a x-té pokračování kdejaké kraviny, tak jsem vděčný alespoň za takovéto dokumenty. ()

fefee 

všechny recenze uživatele

Viditeľne účelovo nafilmované jednostranne. Ľudia si radi domýšľajú a predstavujú čo iní zase radi využívajú. Ten kto si myslí že takéto niečo nemohol vytvoriť predsa človek je rovnako naivné ako myslieť si že ľudstvo skončilo vývoj u jadrovej bomby, aj keď predstava že to urobili Mimozemšťania je určite lákavejšia a vzrušujúcejšia. No bohužiaľ pravda býva niekedy až veľmi jednoduchá... ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Ve filmu je údajná odpověď na zprávu z Areciba, nalezená poblíž radioteleskopu Chilbolton v Hampshire ve Velké Británii. Samotná zpráva byla odeslána v roce 1974 z radioteleskopu Arecibo (kde se mimochodem natáčela bondovka Zlaté oko,1995 ) na Puerto Rico. Dalším filmem, kde byla zpráva tentokrát „skutečně“ zodpovězena, je film Mutant z roku 1995. (Jan.Kanak)

Reklama

Reklama