Reklama

Reklama

Malá Velká Láska

(amatérský film)
všechny plakáty
Krátkometrážní / Mysteriózní / Drama
Česko, 2009

Režie:

Petr Smazal

Hrají:

Petr Smazal

Obsahy(1)

Film Malá Velká Láska je točen podobným způsobem jako například WereWolf. Film vznikl přímo pro festival v Berlíně na který zvala společnost YOUTUBE. Tématem bylo týrání žen. Film vypráví příběh starce který žije v sousedství s mladým párem. Každý večer od nich slyší zvuky hádek a násilí. Vždy si ale najde nějakou práci aby tyto hrůzy nemusel poslouchat. Nakonec je ale postaven do situace kdy se rozhodnout musí. Závěrem filmu je jakési pochopení toho že i anděl může mít nalomená křídla - z minulosti. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

boni 

všechny recenze uživatele

Na tenhle kraťas jsem se podíval z jediného důvodu, a to kvůli naprosté ignoraci základů pravopisu jazyka českého, kterou můžeme vidět ve zdejším "oficiálním textu distributora". Po zralé úvaze musím konstatovat, že jsem se na to měl vysrat, neb tam je jasná kvalitativní paralela. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Chtělo si s tím dát více práce, aby to vypadalo lépe. Pohrát si s kamerou atd. Koukat se na to dá, ale osobně bych tam přidal nějaký osvěžující prvek, něco, co není obvyklé. Na YT je hodně podobně dělaných věcí a většinou moc neohromí. ()

Reklama

Ištván87 

všechny recenze uživatele

Poprvé jsem tenhle film viděl ještě v nehotové formě. Bez textových částí, takže nebylo jasně vidět o co vlastně jde... Teď už to díky novější verzi vím, takže na jednu stranu vím o co jde a na druhou stranu ale zase vím, pro jakou filmovou soutěž byl tenhle kraťas dělaný... Myslím že lidé, kteří o tom nebudou vědět, tak nepochopí zásadní záběry s bílou maskou a s obtiskem dlaně... Každopádně je tohle film točený během chvilky s pár známými, takže když to ohodnotím z čistě formálního hlediska, je to někde mezi třemi a čtyřmi... A protože jsem hrozně hodnej a taky dobrej kamarád (a navíc hrozně skromnej :D), tak dám to vyšší... ()

petrskoc 

všechny recenze uživatele

Ke snímku jsem se dostal na Youtube náhodou. Vcelku slušnou kameru pohřbívá naprostá neschopnost vyprávět obrazem. Scény na sebe navazují jaksi popleteně, střih je zmatený, hudba zbytečně přehnaně užívaná - kdy konečně čeští filmaři pochopí, že nic není silnější než atmosferické ticho, ale i hudba samotná je dost kýčovitá, ohraná, neoriginální (i v roce 2009 nevypadal internet o moc jinak než dnes, takže inspirace se dá čerpat habaděj). Autoři si mohli alespoň správně nastavit kameru a nenatáčet na automatiku - situace, kdy kamera automaticky exponuje přepálenou oblohu a naopak se opravdu stávat nesmí. Naprosto nepochopitelné, odporné texty, které se během filmu náhodně objevují, bez špetky estetického cítění - rozuměj bez špetky tušení o grafickém designu - komentovat raději vůbec nebudu (a už vůbec ne jejich povrchní význam, respektive žádný význam), a fakt, že si autoři ani nezajistili, aby tyto texty byly napsány gramaticky! správně, je dle mého již naprostý výsměch divákům, naprosté pohrdání nimi a filmovým řemeslem. Chápu, že začátky bývají těžké, ale přistupovat k filmařině s tak očividnou neúctou je velmi smutné. Nechci házet všechny mladé filmaře do jednoho pytle, ale pokud vznikají podobné krátké snímky okolo roku 2010 a to i na filmových školách (sem tam nějaký studentský film shlédnu a nebývá to o moc lepší - možná technicky díky tomu, že je k dispozici lepší vybavení), říkám si, jaká generace filmařů zde asi může vyrůst... ()

Zajímavosti (1)

  • Když se důchodce dívá z okna, je venku tma, avšak v dalším záběru jde za oknem procházející postava ženy za denního světla, poté je venku opět tma. (JoranProvenzano)

Reklama

Reklama