Reklama

Reklama

The Dragon Pearl

Trailer
Dobrodružný / Rodinný / Mysteriózní
Austrálie / Čína, 2011, 93 min

Obsahy(1)

Josh a Ling přilétají za svými rodiči na školní prázdniny. Joshův otec a matka Ling pracují na archelogických vykopávkách v Číně. Obě děti záhy objeví tajemství tisíce let ukrytého podzemního chrámu. v němž se skrývá skutečný živý čínský drak, který je v tomto světě lapen. Do svého magického světa se může navrátit pouze díky své magické perle, která je ale ukryta v hrobě dávno zemřelého čísnkého císaře. Josh a Ling se s pomocí ochránce dávného rodinného tajemství, Wuem Dongem, vydávají za dobrodružstvím při hledání mocné Dračí perly, aby bájného draka vysvobodili. (MartinezZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (2)

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Zbytečně nízké hodnocení, zřejmě odrážející mj. i skutečnost, že k filmu nejsou nikde dostupné žádné smysluplné titulky, a to ani anglické. Nicméně, jelikož se jedná o dětský dobrodružný film, angličtině jde celkem bez potíží porozumět. A protože jde o dětský dobrodružný film, nečekejte žádné oscarové výkony ani scénáře. Je to jen pohádkový příběh o dvou dětech, které narazí na legendu o mocné ztracené Dračí perle, bez níž se jakási bytost nemůže navrátit zpět do svého světa. Tou bytostí je v podzemním klášteře skrytý bájný čínský drak, jehož moc a moc jeho perly v dávných dobách pomáhala jakémusi čínskému císaři. Ten ale zemřel a jeho mladá dcera ve svém hněvu nařídila pohřbít Dračí perlu s ním. Drak tak zůstal lapen na tomto světě a po tisíce let se skrývá v podzemí. Děti se tak rozhodnou najít perlu a draka osvobodit. Nejsou ale jediní, kdo perlu hledají a rozhodně ne všichni pátrající mají zcela nezištné úmysly. ~~~ Sam Neil tu má v podstatě jen cameo a jeho úloha v příběhu jen spočívá v nedůvěře svému synovi při vyprávění nesmyslných báchorek o stvůře z podzemí. Jako dětský příběh má vše také jednoduchou logiku, "nečekané" zvraty i vyústění. Film má ale moc pěknou hudbu a moc pěkného draka v podzemní jeskyni. Jakmile se ale drak dostane nad povrch, oproti okolí je už trochu bijící do očí a do okolního světa nepadnoucí. Celkově je to takový dětský standard plný známých klišé, zasazený do trochu jiného neamerického světa a okořeněný čínskou legendou. ~~~ Film je Australsko-Čínská koprodukce, kdy se natáčelo v Číně a čínských studiích a Australané dodali některé herce, příběh.a režiséra. Ve filmu uslyšíte poměrně jednoduchou angličtinu i mandarinštinu, která má ale ve filmu naštěstí anglické titulky. ~~~ Co mi ale trochu vadilo, i když to dává ve filmu smysl, ze začátku neustálé Joshovo naražení na skutečnost, že některé postavy mezi sebou mluví čínsky a ne anglicky, takže jim nerozumí. Joshovi se nedivím, je to zarážející, že v Číně mezi sebou mluví lidé čínsky :D Na druhou stranu díky Bohu, že všichni Joshovi vyhoví, jinak bych už ve filmu nerozuměl vůbec ničemu :) ~~~ - "Tahle flétna velmi důležitá. Pokud se ztratit, skončil jsem, jsem nic, moje rodina... buuummm..." - "Děsivý příběh. Tak my půjdem..." ()

phoebess 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězdička za draka a druhá za hudbu, obzvlášť tu, která běžela se závěrečnými titulky. Když je film označován za rodinný, tak mám vždy pocit, že by u něj měla vydržet celá rodina... a v tomto případě lituji všechny rodiče, kteří toto mučení podstupují dobrovolně. ()

Reklama

Galerie (50)

Reklama

Reklama