Reklama

Reklama

999

(festivalový název)
  • Kazachstán 999
všechny plakáty
Kazachstán, 2010, 91 min

Obsahy(1)

Snímek odkrývá problematiku drogové závislosti v současnosti. Zatímco někteří lidé s pevným charakterem jsou schopni drogové závislosti odolat, jiní přijdou o všechno: o přátele, lásku i o život. Metissovi, talentovanému rapperovi, se podařilo závislost na drogách překonat, ale zaplatil za to vysokou cenu. Ztratil dívku, kterou miloval. Jednoho dne potká Lindu, mladou ženu, kterou se bude snažit zachránit. (Zlín Film Festival)

(více)

Recenze (2)

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Stylisticky zdařilé a - vyjma trikového kiksu v závěrečné scéně - velmi slušnými produkčními hodnotami disponující drama, jež však některými situacemi a (zejména) přepjatě existencionalistickými promluvami postav téměř hraničí s nějakou parodií. Tvůrcům se nejspíš vymknul z ruky pokus být atraktivní pro "vycoolované" mladé publikum. Mimochodem překvapí, že téměř celý film je namluvený rusky a kazaština dostane prostor jen asi ve dvou větách. (Zlínfest 2011) ()

TomasKotlant 

všechny recenze uživatele

Pecka. ´Dosti odlišný pohled na drogovou tématiku než bývá obvyklé. Zajímavé naroubování filozofických citátů do existencionální tématiky. A takový krásný závěr... *** Ve zkratce: Jsem Metiss a jsem king tohodle posranýho světa. ()

Reklama

Reklama