Reklama

Reklama

Deep End: Cesta k filmu

(festivalový název)
  • Německo Starting Out: The Making of Jerzy Skolimowski's “Deep End”
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Deep End byl teprve druhým britským filmem Jerzyho Skolimowského, a přesto vystihuje atmosféru tehdejšího Londýna jako málokterý jiný snímek. Polský emigrant, tehdy známý především jako spoluautor Polańského Nože ve vodě, dal dohromady skupinu mladých herců i zkušených umělců a společně vytvořili fascinující portrét jedné tragické mladické romance, jenž i po letech působí neuvěřitelně autenticky a svěže. V dokumentu Roberta Fischera se tehdejší aktéři znovu setkávají na místech natáčení a v jejich detailních vyprávěních ožívá podrobný popis tvůrčího procesu, během kterého Skolimowski neváhal zkombinovat mladé herce se slavnými hvězdami, vytvořil prostor pro improvizaci a zároveň soustředil pozornost na sebemenší detaily, z nichž postupně poskládal symbolickou rovinu příběhu. Společně s ostatními zde vystupuje i sám režisér, který připomene problémy s cenzurou či festivalové anabáze hotového snímku, výtvarník a kameraman nás provedou mnichovskými lokacemi a protagonisté se vrátí po čtyřiceti letech ke svým oblíbeným scénám. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (3)

Vodnářka 

všechny recenze uživatele

Sám originální film Jerzyho Skolimowského má takové kouzlo, zajímavé svény a skvělé barevné kreace, že by režisér dokumentu musel mít hodně špatný den, aby snímek nějak pokazil. Vzpomínky, zážitky a nápady hlavních představitelů, Skolimowského i ostatních tvůrců jsou vybrány a poskládány za sebe tak, že nenudí, naopak budete hltat každou novou informaci. Jednoduše velmi dobře zpracovaný dokument o skvělém filmu. ()

hazaba 

všechny recenze uživatele

Průměrný dokument, který poskytuje více informací o výborném filmu. Dozvíme se tak, že film, který mnozí Britové považují za kult, vznikal většinou v Mnichově, že byla použita ruční kamera, což bylo v té době vyjímečné, že si hlavní představitelé výborně sedli a že mohli v rámci možností improvizovat. Zajímavé jsou výroky jednoho zpovídaného, které popírají výroky druhého. Z filmu si odnáším hlavní vjem, že Jane Asher ve svém věku vypadá neskutečně dobře :-) ()

Reklama

bassator

všechny recenze uživatele

46th KVIFF 2011 - OUT OF THE PAST - Návraty k pramenům (Starting Out: The Making of Jerzy Skolimowski's “Deep End” / STARTING OUT: THE MAKING OF JERZY SKOLIMOWSKI´S "DEEP END" / Deep End: Cesta k filmu) ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama