Reklama

Reklama

Po stopách Sherlocka Holmese

(TV film)
  • Velká Británie The Search for Sherlock Holmes
Velká Británie, 2009, 46 min

Obsahy(1)

Je nejčastěji ztvárňovanou filmovou postavou všech dob - ve více než 200 filmech ho ztělesnilo přes 70 herců. V tomto odhalujícím dokumentu uznávaný skotský herec David Hayman zahájí své vlastní vyšetřování fenoménu jménem Sherlock Holmes. David se setká se spisovateli, historiky a fanoušky, například se Stephenem Fryem a Lyndou LaPlanteovou, a položí si otázku, proč je tento slavný detektiv tak oblíbený. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Nijak zajímavý dokument, informačně navíc nepříliš objevný, zajímavostí tam je opravdu jen minimum a to ještě ne přímo o Holmesovi. Zajímavý byl akorát rozhovor se Stephenem Fryem (ale to jen proto, že ho mám rád), ale byl krátký. I tak se na to ale celkem koukat dá, pro neználky to rozhodně špatné není, ale vidět Doylův rukopis nebo vázané originály Strandu, potěší i ty znalé. 60%. ()

Zazie 

všechny recenze uživatele

Až to budou příště opakovat, tak si to nepouštějte: zjistili byste, že narozdíl od Járy Cimrmana Sherlock Holmes nikdy neexistoval. Ale pokud vás zajímá metoda spisovatelské práce, osobnost Arthura C. Doyla (a trochu Oscara Wilda) a malinko zajímavostí o viktoriánské éře, tak se na to jukněte. ()

Reklama

Galerie (7)

Reklama

Reklama