Reklama

Reklama

Po stopách Sherlocka Holmese

(TV film)
  • Velká Británie The Search for Sherlock Holmes
Velká Británie, 2009, 46 min

Obsahy(1)

Je nejčastěji ztvárňovanou filmovou postavou všech dob - ve více než 200 filmech ho ztělesnilo přes 70 herců. V tomto odhalujícím dokumentu uznávaný skotský herec David Hayman zahájí své vlastní vyšetřování fenoménu jménem Sherlock Holmes. David se setká se spisovateli, historiky a fanoušky, například se Stephenem Fryem a Lyndou LaPlanteovou, a položí si otázku, proč je tento slavný detektiv tak oblíbený. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

Zazie 

všechny recenze uživatele

Až to budou příště opakovat, tak si to nepouštějte: zjistili byste, že narozdíl od Járy Cimrmana Sherlock Holmes nikdy neexistoval. Ale pokud vás zajímá metoda spisovatelské práce, osobnost Arthura C. Doyla (a trochu Oscara Wilda) a malinko zajímavostí o viktoriánské éře, tak se na to jukněte. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Nijak zajímavý dokument, informačně navíc nepříliš objevný, zajímavostí tam je opravdu jen minimum a to ještě ne přímo o Holmesovi. Zajímavý byl akorát rozhovor se Stephenem Fryem (ale to jen proto, že ho mám rád), ale byl krátký. I tak se na to ale celkem koukat dá, pro neználky to rozhodně špatné není, ale vidět Doylův rukopis nebo vázané originály Strandu, potěší i ty znalé. 60%. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno