Reklama

Reklama

Nula

(neoficiální název)
  • Austrálie Zero
Krátkometrážní / Animovaný / Drama
Austrálie, 2010, 13 min

Obsahy(1)

Může se z ničeho stát něco důležitého? Tuto otázku se pokusí zodpovědět krátký snímek o panáčkovi s číslem nula, který je ve společnosti vyšších čísel utlačován a marně pátrá po smyslu života. (DaUr)

Recenze (69)

Lobotommy 

všechny recenze uživatele

Bezva animace s voodoo panenkama a výborné popíchnutí kastovního uspořádání společnosti, ale! způsob toho popíchnutí byl... no čekal bych něco uvěřitelnějšího . Mně je jasný, že když je ve společnosti menšinová skupina, která je běžně braná většinou za gumy a přetrhdíla, tak že každej v tý menšině nemusí být takovej. A I když je třeba ta generalizace hodně často potvrzovaná, tak by člověk neměl bejt předpojatej. Ale to co se tam stalo na mě bylo možná moc... A proto určitě ne 5. ()

Anianna 

všechny recenze uživatele

Výborná animace, působivá hra se světlem. Číslo jako nástroj ke stigmatizování jedince vidím v animovaném filmu poprvé, ale obecně to není nic až tak originálního. Co se mi ovšem opravdu líbilo, byla ta pointa/nepointa. Je lepší být přehlíženou nulou nebo siamským dvojčetem, které bude vždycky středem pozornosti? Louže nebo bláto? Pan Kezelos, zdá se, má více démonů (viz film Allure). ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Někdy se Nula cítí být mnohem větším číslem." Tak tohle je poměrně vtipná matematická hříčka, ve které se Nula mohl stát dokonce záporným číslem, ale pak to dopadlo podle jiného vzorce. Mne přitom tedy ukrutně nebavil pohled na ty mimořádně odpudivé postavičky a tak jsem si z toho nakonec odnesl známé poučení, že sex je zábava chudých a proto se na světě množí Nuly rekordním tempem, zatímco vyšší čísla vymírají při budování kariér. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ten příběh je až moc otřepaný, aby mě znovu dostal, ale je pravda, že díky formě a zajímavé animaci, se mu to skoro podařilo. Klasický příběh o utlačovaném, který nakonec dojde určitého zadostiučinění. Ty emoce tam jsou, ale celkově mi to přijde takové prvoplánové. Proč by ale někdy prostě nemohl vyhrát ten nejvýjimečnější... ()

Dydzej 

všechny recenze uživatele

Celkem povedený kraťas s hezkou originální animací o životě nuly ve světě, kde vyšší číslo znamená vyšší důležitost ve společnosti. Několikrát jsem se ve filmu zamyslel nad tím, jaký podklad byl inspirací autorům. Měl jsem pocit jakoby to charakterizovalo částečně i ten náš svět. Snímku bych vytkl jen matematický non-sense na konci. Jelikož byl však zároveň pointou, asi to ani nešlo udělat jinak. 7/10 ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

  • Krátkometrážny film Nula bol preložený do viac než 40 rôznych jazykov, bol nominovaný na viacero cien za krátkometrážny či animovaný film a diváci ho mohli vidieť celkovo až na 50 filmových festivaloch. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama