Reklama

Reklama

Tricia sedm let marně vyhlíží svého pohřešovaného manžela Daniela. Když podepíše konečnou zprávu o jeho úmrtí, znenadání se objeví před domem živý, ale dost pohublý a ve zbídačeném stavu. Ještě tentýž večer si pro něj "temnota" přichází. Tricia to psychicky nezvládá a vydává se ho hledat ke špinavému tunelu pod dálnicí, kde ho naposledy spatřily se sestrou Callie. Obě se však beze stopy ztrácí a detektiv Mallory nachází pouze novinové výstřižky o tunelu, ve kterém už od začátku 19. století mizí lidé. (Rodriguez)

(více)

Recenze (144)

bourec 

všechny recenze uživatele

Ponurá,skoro meditační hudba,ve vzduchu pořád visí něco zlověstnýho.Člověk čeká nějakej zásadní rozjezd,ale víte co?Hovno,totální hovno.Prakticky nazačátku i nakonci má film stejný tempo,navíc děsný herci.Někdy i filmy,kde musí fungovat naše představivost,a není to zásadní vidět,jsou povedený.Tohle je ale píčovina jako prase.20%. ()

manonfire 

všechny recenze uživatele

Tenhle z více žánrů zplácanej ptakopysk má svůj šarm a světe div se, občas si i zafilozofuje a hlavně umí jako správný ptakopysk klamat tělem a kamuflovat svou žánrovou identitu. Návdavkem konečná sequence, po které bude jen na vaší volbě, zda to ty amíky po nocích z bytů kradl metrákový hmyz, nebo to bylo všechno trochu jinak a místo vystrašených arachnofobiků z Vás film udělá smutné svědky faktu, že lidé se prostě ztrácejí. Desítky a stovky každým rokem v těch báječných, zasraných USA. Brát tento film čistě jako horor o hmyzu je nejen známka nepochopení, ale i nevědomé neúcty k práci tvůrců této podivnosti. 60% ()

Reklama

LEGACY 

všechny recenze uživatele

Do tohoto filmu jsem šel kvůli odpovědi na otázku, kdo má pravdu. Je-li horor špatný - LIVINGDEAD, nebo docela dobrý - J*A*S*M. A já tvrdím, že přes všechny chyby mi film vůbec nepřišel nudný, nebo amatérský a proto se tedy přikláním k J*A*S*M. Film má podle mě dobrý a hlavně originální děj, což se teď v hororech, když už bylo zfilmováno kdovíco cení. S herci jsem byl též spokojen a i když se hororovými momenty až zas tak neplýtvá, lekací scény se tam také skrývají. Podle mě dobrý horor, ale i drama. Hodnotím 60% ()

tatanapope 

všechny recenze uživatele

Ošklivý obraz, ošklivý herci a děj byl taková nuda, že mě víc zaujalo s kým ta tučná paní čeká to dítě, když je její muž 7 let nezvěstný a s policajtem nechtěla jít ani na rande. Cvrčci ve stěnách, kteří unášejí lidi a krom jejich líbezného cvrlikání a jednoho temně vrženého stínu z nich neuvidíme z hola nic, ale nakonec jsem se dozvěděla, když hmyzáci znovu unášeli manžela a jeho žena vrkala v autě z policajtem, že dítě je skutečně jeho, otázka zůstává, kdy a za jakých okolností ho tedy zplodili, nejspíš při výslechu z čehož logicky vyplývá, že horor byl skutečně plný napětí :D Viděno v rámci !!! Horor Challenge Tour !!! 2016 /leden - únor ()

Ten Druhy 

všechny recenze uživatele

Po dobrej skúsenosti s Oculusom (alebo Oculom?) som sa rozhodol, že skuknem aj Neprítomnosť, aby som sa dozvedel aké boli Flanaganove tvorivé začiatky. Zistil som, že autor začínal skromne, zato bol učenlivý. Je to trochu "lovecraftovské" a veľa zachraňuje i Katie Parker, jej neprítomnosť by filmu uškodila. Ako celok to nefunguje, ale rukopis autora je čitateľný, zaujíma ho presah zla z minulosti do dnešných dní. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (6)

  • Natáčelo se v Glendale v Kalifornii. (Cheeker)
  • Mike Flanagan napsal první verzi scenáře během dvou sezení. (Cheeker)
  • Courtney Bell byla během natáčení v sedmém měsíci těhotenství. (Cheeker)

Související novinky

Mike Flanagan – nová tvář amerického hororu?

Mike Flanagan – nová tvář amerického hororu?

01.06.2014

Po odchodu Jamese Wana z hororové scény mnoho fanoušků čeká, kde a kdy se objeví další výrazný tvůrce spjatý s tímto žánrem. Ale dost možná tu již jeden je, jen zatím není tolik na očích. Mike… (více)

Reklama

Reklama