Reklama

Reklama

Tricia sedm let marně vyhlíží svého pohřešovaného manžela Daniela. Když podepíše konečnou zprávu o jeho úmrtí, znenadání se objeví před domem živý, ale dost pohublý a ve zbídačeném stavu. Ještě tentýž večer si pro něj "temnota" přichází. Tricia to psychicky nezvládá a vydává se ho hledat ke špinavému tunelu pod dálnicí, kde ho naposledy spatřily se sestrou Callie. Obě se však beze stopy ztrácí a detektiv Mallory nachází pouze novinové výstřižky o tunelu, ve kterém už od začátku 19. století mizí lidé. (Rodriguez)

(více)

Recenze (144)

tron 

všechny recenze uživatele

Toto už je ozaj tá hranica, kde sa to láme a ktorá robí „až“ dvojhviezdičkový horor jednohviezdičkovým. Ale, hoci to znie asi neuveriteľne, videl som v živote EŠTE o kúsok horšie horory. Preto s oškretými očami, jedným okom prižmúreným a druhým úplne zatvoreným pridávam rozochvenú druhú hviezdu. Spočiatku to vyzerá ako čistý odpad, v podstate až amatérsky film natočený dvoma kamoškami, pričom policajta hrá švagor jednej z nich, ale postupne sa to trochu rozbehne a ponúkne to pár momentov, ktoré nie sú najhoršie. Ku koncu už sa to ale skutočne ťahá ako s prepáčením sopeľ. Nechápal som, že túto skorosračku natočil Mike Flanagan, ale čo už, všetci sme nejako začínali. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Vlastne rovnaký problém ako pri o niečo novšom The Door. Režisér (autor) má schopnosti natočiť funkčný žánrový film, vie to s atmosférou a strašenie mu ide (jedna lakačka bola vážne extra), ale on by z toho radšej chcel originálnu psychologickú drámu, načo nemá scenár ani hercov. Čo je škoda, pretože pritlačiť na pílu trochu viac a poňať to ako čistú žánrovku, mohla byť Absentia výborný horor. ()

Reklama

Sludger 

všechny recenze uživatele

Úúú, riadne znepokojivá a mysteriózna záležitosť. Tehotná žena žije so sestrou, bývalou feťáčkou, a po siedmych rokoch sa rozhodne svojho zmiznutého manžela vyhlásiť za mŕtveho. Žijú blízko tajomného tunela, kde ľudia akosi často miznú a jej manžel nie je prvý ani posledný prípad. Mike Flanagan má tu ešte medzery v príbehu, technike a rozprávaní, no film podáva mimoriadne citlivo, až depresívne s ukážkovým vybudovaním atmosféry tajomna a znepokojenia.  Vďaka slabšiemu rozpočtu snímok vyzerá ako natočený na domácu kameru, no o to viac hrozivo ma zasiahol. Fakt som sa bál a dúfam, že tunel neuvidím vo sne. Ako bonus je príbeh podaný z pohľadu feťáčky, čiže nejde o dôveryhodného rozprávača, takže je na vás, či príbehu uveríte. ()

danielosbourne 

všechny recenze uživatele

Po filmu Oculus jsem se prostě musel podívat na další tvorbu od Flanagana a musím říct, že i přes to nevalné hodnocení zde, já jsem byl celkem potěšen. Na to že jde o nízkorozpočtový film je to opravdu slušné. První polovina sice trochu vázne, ale druhá stojí za to. Možná bych dal i plný počet, ale chybí mi hodně odpovědí na otázky, takže nechávám trochu rezervu a dávám slabší nadprůměr. Každopádně pokud bude Flanagan pokračovat v takovýchto filmech a bude v něm přinášet výčet obětí, jak tomu bylo v Oculus, tak i v Absentii, tak já se na to rád podívám. Nezlobil bych se ani, kdyby udělal remake Absentii a trochu domyslel zápletku a odpověděl na otázky typu: proč, jak a kde. ()

maverick10 odpad!

všechny recenze uživatele

Jeden barák, jeden hnusnej podchod, nesympaticti herci a zaseklej gramec na zacatku filmu. Prvni tretina filmu nema co nabidnout a jakysi pribeh buduje formou dejavu opakujicich se zaberu (behani, pak domu, pak do postele, pak si jit zabehat, domu a spat..) budovani toho vseho trva neumerne dlouho a reziser snad premysli jak jeste vic zpomalit. Nezavisly film chapu, ale k tomu abyste natocili dobry film nepotrebujete penize, staci pouze talent, ale ten zmizel nekde v temnem podchodu spolecne s moji trpelivosti. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (6)

  • Presná adresa domu, v ktorom býva Tricia (Courtney Bell), je 600 Pioneer Drive, Glendale, California a presná adresa tunelu je 697 N. Kenilworth Avenue, Glendale, California. Oba body sú od seba vzdialené 69 m. (modano222)
  • Courtney Bell byla během natáčení v sedmém měsíci těhotenství. (Cheeker)
  • Mike Flanagan napsal první verzi scenáře během dvou sezení. (Cheeker)

Související novinky

Mike Flanagan – nová tvář amerického hororu?

Mike Flanagan – nová tvář amerického hororu?

01.06.2014

Po odchodu Jamese Wana z hororové scény mnoho fanoušků čeká, kde a kdy se objeví další výrazný tvůrce spjatý s tímto žánrem. Ale dost možná tu již jeden je, jen zatím není tolik na očích. Mike… (více)

Reklama

Reklama