Reklama

Reklama

Lety po divoké Aljašce

(seriál)
  • USA Flying Wild Alaska
Reality-TV
USA, 2011, 60 min

Obsahy(1)

Dokumentární seriál o svérázné rodině Twetových, jež vlastní leteckou společnost Era Alaska. Divák má možnost sledovat boj členů rodiny a personálu s drsnými severskými podmínkami při snaze dopravit životně nezbytné zásoby do těchto odlehlých končin. Jelikož neexistuje jiné spojení s civilizací v okruhu stovek kilometrů, představuje tato společnost často jedinou šanci, jak umožnit přežití lidem, kteří žijí na pobřeží Beringova moře. Starají se o dopravu všeho, na co si vzpomenete, od severských tažných psů a léků pro nemocné děti, přes hornické vybavení, až po jídlo. Jejich každodenní náplní je starost o logistické zabezpečení celého regionu. Na legraci a dobrou náladu si nicméně najdou čas vždycky. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

tomeš 

všechny recenze uživatele

Tohle je geniální seriál! Je to vlastně pravá reality show, která nabízí dechberoucí příběhy obyvatel těch posledních výsep Aljašky, jež by se odehrávaly stejně i kdyby je nesnímala kamera. Tím se FWA vyhne obvyklým paradoxům "reality show", které jsou na právě přítomnosti kamery založeny. Ale FWA není jen výborně natočená (obdivuhodné výkony týmu i ve zjevně velmi nehostinných podmínkách, množství kamer - na křídlech, pod letadlem, v lese...), ale má v sobě všechno, co mám rád: letadla, napětí, nehody, přírodu, mojí milovanou Aljašku - a opravdové příběhy ze života lidí, které - i když nejsou v centru pozornosti (v tom je létání letadly na konci světa) - skvěle doplňují celou sérii. Jednotlivé díly jsou výborně sestříhané a namluvené (holt americká škola), s vhodnou grafikou map a dalších věcí. V každém díle se prolíná několik dějových linií, mnohy napínavých a dojemných, díky nimž divák každým dílem propadá hlouběji a hlouěji kouzlu Aljašky, tamního života a umění pilotů. PS: Po obrovském úspěchu první série v roce 2011 (nejsledovanější premiérový seriál v dějinách Discovery Channelu) běží od podzimu 2011 série druhá. ()

sator 

všechny recenze uživatele

Obyčejný dokument z neobyčejného místa...Sebevražednost mladých zde desetinásobně převyšuje průměr USA... ()

lopja 

všechny recenze uživatele

Vyborny serial ukazujuci tazky zivot ludi zijucich na Aliaske , pricom ukazuje ze sa vedia j zabavat ale zaroven aj deno denne riskuje zivoty a pomahaju inym ludom. Nezabuda vsk na zvyky a minulost a ukazuje Aliasku z tej peknej a obcas zabavnej stranky. Mne sa tento serial osobne velmi paci. ()

Reklama

Reklama