Reklama

Reklama

Příběhy tatranských štítů

(seriál)
  • Slovensko Príbehy tatranských štítov
Trailer

Epizody(6)

Obsahy(1)

Vysoké Tatry jsou nám díky společné historii velmi blízké. Víme však o jednotlivých štítech, které se zde tyčí, vše? Šestidílný seriál zkušeného dokumentárního režiséra Pavla Barabáše zachycuje dějiny objevování tatranských štítů. Na pozadí krásných, majestátních Vysokých Tater se zároveň odehrávají poutavé příběhy a životní osudy jejich návštěvníků. Tito průkopníci za sebou zanechali trvalý odkaz a sehráli důležitou úlohu během odkrývání tajemství hor. Kriváň, Gerlach, Ľadový štít, Mengusovský štít, Javorovy, Ostry štít a další známé vrcholy Vysokých Tater se v Příbězích tatranských štítů skví v plné kráse. Nejmenší velehory světa jsou přitom pevně spojené s velkými lidskými osudy. (TV Prima)

(více)

Recenze uživatele ScarPoul k tomuto seriálu (2)

Příběhy tatranských štítů (2011) 

Jeden z tých seriálov, na ktoré sme museli čakať veľmi dlho a ktoré budú mať pre našu krajinu - pre obyčajných ľudí aj pre tých čo pokorujú hory, neoceniteľnú hodnotu. Z historického, motivačného a národného aspektu. Barabáš si uvedomuje, že na to aby ponúkol pre každého niečo rozdeľuje filmy do vopred daných schém - každý diel obsahuje historické súvislosti, názory historikov a horolezcov, a každý z nich v sebe obsahuje nejaký životný príbeh a v neposlednom rade životné krédo - nesúce sa celým jedným dielom. Do toho zasahuje komentátor - raz ako Kroner, raz ako Ťapák, aby hovoril z duše Paľa Barabáša a stmelil tak informačne a príbehovo bohatý cyklus. A tie pohľady z vrcholov na krajinu berú dych. ()

Stopy na hrebeni (2013) (E06) 

Kedysi musel človek veľa spraviť aby sa stal slávnym, alebo hrdinom. Musel zabiť veľkého bojovníka, vyhrať bitku, dobiť krajinu. To len dnes sú všetky celebrity priposrané dievčatá a umelý chalani, ktoré sú náhradou za kultúru a umenie a to nám sprostredkúva televízia na dennej báze. Z debilov sú hrdinova. A tí skutočný hrdinovia sú stratený v anonymite. Alebo teda aspoň boli. Vďaka Paľovi Barabášovi vieme o tých skutočných hrdinoch aj my. Poznáme Valušiaka, Bulíka, Pochylého a teraz aj Kadlečíka a Sabovčíka. Krvopotne prekonávajú nie len svetové rekordy, ale aj tie osobnostné. Veľmi si tento druh príbehov cením. Stopy na hrebeni sú veľmi pekným zakončením Tatranského cyklu. ()

Reklama

Reklama