foto

Marek Ťapák

  • nar. 22.4.1960 (58 let)
    Bratislava, Slovensko, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Po ukončení studia na VŠMU v roce 1983 začal svou hereckou kariéru na prknech Nové scény, v roce 1996 se stal jejím uměleckým šéfem, o dva roky později ředitelem, kterým byl až do roku 2001. Nejvýznamnější divadelní herecké role ztvárnil v inscenacích jako například  Don Juan, anebo Láska ku geometrii. Účinkoval v televizním seriálu Povstalecká história (1984). Spolupracoval na televizním projektu režiséra Vladimíra Michálka Záchranári (2003). Ve filmu debutoval v dětských rolích, které režíroval jeho otec.

Film Europe

Herecká filmografie

Filmy

2017 Doktor Macbeth (divadelní záznam)
2015 Prvá operácia
2012 Tanec mezi střepinami
1998 Obrus s monogramom (TV film)
1997 Nejasná zpráva o konci světa
1996 Handel's Last Chance (TV film)
Matúš (TV film)
1994 Dvadsaťštyri hodín zo života istej ženy (TV film)
Gendúrovci (TV film)
Národný hriešnik (TV film)
Škoda,že je pobehlica (divadelní záznam)
1992 Putá osudu (TV film)
1990 Faidra (TV film)
Keď báčik z Chochoľova umrie (TV film)
Niť života (TV film)
Vtáčia princezná
1989 Krajina Dživiben (TV film)
Núraddín Ali a Anísaldžalísa (TV film)
Ráno ako pes (TV film)
1988 Karakušov rozsudok (TV film)
Sagarmatha
Samo, kupec a kráľ (TV film)
Svet môj, mám ťa rád (TV film)
1987 Koník z ebenu (TV film)
Zostane to v rodine (TV film)
1986 Akcia Edelstein
Don Carlos (TV film)
Keby to naši vedeli (TV film)
Kohút nezaspieva
Nepokojný mier (TV film)
1985 Deti (TV film)
Hlupákovo šťastie (TV film)
Pred sviatkami (TV film)
Skleníková Venuša
1984 Majka (TV film)
Najmocnejšia zbraň (TV film)
Návrat Jána Petru
Čierny slnovrat (TV film)
1983 Letný strom radosti
1982 Největší pecivál na světě
Vinník bez viny? (TV film)
1981 Katera (TV film)
Plavčík a Vratko
Pohľad do zrkadla (TV film)
1977 Vianočné oblátky (TV film)
1973 Putovanie do San Jaga
Svetlo na spodnej haluzi (TV film)
1967 Mister Scrooge (TV film)
1966 Kryštál z Istanbulu
Roztrhla sa hudáčkovi struna (TV film)
Živý bič (TV film)
1964 Balada o Vojtovej Marine (TV film)

TV seriály

2018 Milenky (TV seriál)
Epizoda 12 (E12)
Epizoda 11 (E11)
Epizoda 10 (E10)
další epizody (6)
2014 Doktori (TV seriál)
České století (TV seriál)
Ať si jdou (1992) (E09)
2013 Chlapi neplačú (TV seriál)
2012 Horúca krv (TV seriál)
Mesto tieňov (TV seriál)
Vlčia krv (S02E07)
2011 Dr. Ludsky (TV seriál)
Čistý byznys (E04)
2009 Odsouzené (TV seriál)
2003 Záchranáři (TV seriál)
1991 Štúrovci (TV seriál)
1990 Dobrodružství kriminalistiky (TV seriál)
Identifikační kresba (S02E07)
1986 Alžbetin dvor (TV seriál)
Fatamorgána (E03)
1984 Povstalecká história (TV seriál)
Blízko je deň (E08)
Na život a na smrť (E07)
Augustové dni (E05)
další epizody (6)
1982 Rozprávky pätnástich sestier (TV seriál)
1980 Bakalári (TV seriál)

Dokumentární

2019 Cesta do nemožna
2017 Martin Ťapák
2015 Návrat zubra - vyp.
2011 Zadná Poľana
2008 Bhután - Hledání štěstí - vyp.
2007 Záhady SK (TV seriál)
2006 Príbeh jedného Platana
1967 Rok na dedine (TV film)

TV pořady

2017 Zem spieva (TV pořad)
2015 Medzi nebom a zemou (TV pořad)
2014 49. Horehronské dni spevu a tanca v Heľpe (TV pořad)
2013 Milujem Slovensko (TV pořad)
2009 Bez servítky (TV pořad)
2007 Celebrity Camp: Dobrodružstvo na ostrove (TV pořad)
1998 Pevnosť Boyard (TV pořad)

Režijní filmografie

Filmy

2016 Výkriky bez ozveny (divadelní záznam)
2012 Tanec mezi střepinami

Dokumentární

2017 Martin Ťapák

Scenáristická filmografie

Filmy

2016 Výkriky bez ozveny (divadelní záznam) - divadelní hra

Dokumentární

2017 Martin Ťapák

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace