foto

Pavol Barabáš

  • nar. 13.9.1959 (61 let)
    Trenčín, Československo

Biografie

Pavol Barabáš. Slovenský režisér a dobrodruh natočil desítky dokumentárních snímků z těch nejodlehlejších oblastí světa nejen o extrémních výpravách, ale také o respektu k přírodě a duchovním hodnotám. Jeho filmy spojuje vždy silný příběh, objevování dosud neobjevených míst a výjimečné výkony lidí v extrémních podmínkách. Získal přes stovku ocenění na mezinárodních filmových festivalech a pravidelně získává úspěch i u diváků Expediční kamery.

Expediční kamera

Režijní filmografie

Dokumentární

2020 Everest - najťažšia cesta
Salto je kráľ
2019 Svetozár Stračina
2018 Stín jaguára
2017 Vábení výšek
2016 Sloboda pod nákladom
2015 From Slovakia With Love (TV film)
Suri
2014 Polárník
Žít pro vášeň
2013 Hľadači tieňa
Kde ticho hovorí
Stopy na hrebeni
2012 Zajatci podzemia (TV film)
2011 Pygmejové, děti džungle
Příběhy tatranských štítů (TV seriál)
Železná díra
2010 Hľadači utajených svetov (TV film)
Krásy Slovenska (TV seriál)
Mongolsko - Ve stínu Čingischána
Na kolech přes Himaláje
Volanie prírody
2009 Cesta domov
Plynutie
Pokoj
Pomaly plávam
Tajomstvo podzemia
Ticho nad oblakmi
2008 Bhután - Hledání štěstí
Carstensz - Sedmá hora
Everest – Juzek Psotka
Radosť zo života (TV seriál)
Záprah
2007 Neznáma Antarktída
Vysoké Tatry - Příroda zamrzlá v čase (TV film)
2006 Návrat mushera
Premeny Tatier
Tepuy - Cesta do hlbín Zeme
2005 Pururambo - prales, kde se zastavil čas
2004 Amazonia vertical
2003 Pomoc prichádza z neba
Skialpinizmus v Tatrách
Slovakia
Tatry mystérium
2002 OMO - Cesta do praveku
Súhra
2001 Expedícia Sibír
Mustang
2000 Tajuplné Mamberamo
1999 Za hranicami tmy
1998 118 dní v zajatí ľadu
Budhizmus na streche sveta
Pod Kančendžongou je ich domov
1997 80 metrov pod vrcholom
1996 Budhistický Ladakh
1995 Cez divoký Baltistan
Karakoram Highway (TV seriál)
1992 Lyžování od základů k dokonalosti
1987 Universum (TV seriál)

TV pořady

2019 Dialóg s planétou (TV pořad)

Střihačská filmografie

Herecká filmografie

Host

TV pořady

2019 Dialóg s planétou (TV pořad)
2014 Festivalové minúty ARTFILM (TV pořad)
2006 Portrét (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(454)