Reklama

Reklama

Eega

  • Indie Naan Ee (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Po tom, čo ho sok v láske chladnokrvne zavraždí, vracia sa mladík Nani späť na svet ako reinkarnácia muchy. Jeho cieľom je uskutočniť krvavú pomstu. (sochoking)

Videa (1)

Trailer

Recenze (65)

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Proste paráda. Rajamouli je určite jeden z najtalentovanejších ,najproduktívnejších a teraz už aj najnápaditejších indických režisérov súčasnosti.Skvelo narolovaná filmová jazda, v ktorej je ústredný hrdina presunutý na druhý svet, samozrejme kôli milostnej konkurencii. Nechcela to mucha a nerátal s tým ani on. No každopádne ožil ako mucha a práve jej formou si ide odmakať pomstu. Napriek dodržaniu " indickej minutáže " tancovačiek bolo pramálo , pri zrode muchy dokonca eng verzia " LIFE IS BACK " a vlastne celkové balenie je luxusné. V niektorých pasážach Mi to pripomenulo Pixarovcov. Nápadov bolo neúrekom, vtip sa striedal s úžasom. Veľká spokojnosť. India prekvapila. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Není Moucha jako Moucha, na rozdíl od té Cronenbergovy je tahle indická moucha miloušská a prďácká, skvěle vypadá a je s ní sranda. Dlouhý čas jsem s tímhle filmem otálel, trochu jsem se bál, že mi animované sekvence nesednou a nebudou mě bavit, ale naopak právě kvůli nim se mi nakonec Eega tolik líbila. Nejenom že je výborně udělaná, ale je i vtipná, už dlouho jsem se u filmu takhle nenasmál. Tedy myslím normálně nenasmál, ne nenormálně, jako třeba když se u nějakého horroru řehtám vyhřezlým vnitřnostem nebo vyteklým mozkům. Ale to neznamená, že je to jen nějaká roztomilá komedie, je to totiž dost černá komedie, vždyť míchat otázky života a smrti dohromady s humorem a písničkami, na to jsou v Bollywoodu machři. 90%. T: A tak mě ještě napadlo - že by se páni Indiáni inspirovali tady? http://www.csfd.cz/film/10967-acid-house/komentare/ ()

Reklama

O.Peta 

všechny recenze uživatele

Výborně jsem se pobavil. S Indickou tvorbou, potažmo celým Bollywoodem, teprve pozvolna začínám, ale rozhodně nehodlám končit. Docela mi vyhovuje to audiovizuální pojetí a jednoduchost, což mi vždy dokáže zvednout náladu. Pravdou je, že se dost nešetří stopáží a najít film pod dvě hodiny je trošku test zručnosti. I Eega tak ze začátku trochu zaostává a rozjíždí se pomalu, ale po těch zhruba 20 minutách kdy přijde na scénu okřídlená potvora, začne smršť invenčních nápadů a neskutečně gradující mučení svého protivníka. Výborně! 85% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Výborná ukázka toho, jak ujeté a divné filmy mohou Indové natočit, ale přitom se jedná o snímek, který vás dovede vtáhnout a bude vás bavit. Zamilovali se do sebe, ale on si měl vybrat jinou ženu. Jeho sok ho brutálně zabije. Reinkarnace ale vede k tomu, že se mladík vrací jako moucha. A chce se pomstít. Prostě divně krásné. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Ten zbytečně dlouhý úvod jsem si musel vyloženě protrpět (a jestli takhle vypadají klasické indické romantické komedie, které nesklouznou do jiného žánru, nevěřím, že by se mi nějaká mohla líbit), ale stálo to za to, protože to co nastalo po té reinkarnaci bylo skutečně něco. V tu chvíli se rozjel nesmírně kreativní, vtipný a zajímavě gradující příběh, který ze svého námětu vytěžil skutečně maximum a bavil mě pak až do samotného konce. Navíc i po filmařské stránce to bylo plné skvělých nápadů a jak režisér, tak i kameraman si s tím skutečně vyhráli. Jen teda ta neustále hrající hudba mi tam vadila (což vím, že k Bollywoodu patří, ale čeho je moc, toho je příliš) a občas i ty přehnané zvukové efekty, ale jinak jsem se bavil dobře a na typické bollywoodské scénáristické prvky už jsem si naštěstí zvykl, takže mi nevadí ani to, že je to strašně naivní a dokonce ani to, že ústřední záporák je pitomec a kdyby byl chytřejší, už by tu mouchu několikrát zabil. Klidně bych si to i pustil znova. Slabé 4* ()

Galerie (16)

Zajímavosti (9)

  • Film celosvětově na mnoha festivalech získal 33 cen v různých kategoriích a na dalších 25 cen byl nominován. (Terva)
  • Režisér SS Rajamouli řekl, že myšlenku na takovýto příběh mu vnuknul jeho otec již v roce 1998. V té době však počítačová grafika nebyla tak rozvinutá, a tak se rozhodl s natáčením počkat. (Terva)
  • Film měl v Indii premiéru na Filmovém festivalu v Chennai 2012 a v Evropě na Filmovém festivalu v Cannes 2013. (Terva)

Reklama

Reklama