Reklama

Reklama

Eega

  • Indie Naan Ee (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Po tom, čo ho sok v láske chladnokrvne zavraždí, vracia sa mladík Nani späť na svet ako reinkarnácia muchy. Jeho cieľom je uskutočniť krvavú pomstu. (sochoking)

Videa (1)

Trailer

Recenze (65)

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Tati, prosím vyprávěj....... Kdysi dávno žila jedna moucha a nedaleko té mouchy žil zlý muž. Zrození mouchy a její první let, to byla paráda. Příběh o lásce, penězích, smrti a pomstě. A jak je v Bolywoodu zvykem, vše je to zahaleno do úžasného hudebního hávu a podpořeno krásnou choreografií. Příběh reinkarnace muže v mouchu je stokrát lepší, než Zrození z Nicole Kidman. Já jsem si tento příběh krutě užíval. Pastva pro oči, drama, sranda a ke konci krutý horor. CITÁT - Zabiju tě.......... Tedy, řeknu vám, nasraná moucha dokáže dělat zázraky. Teď abych se bál nějakou zabít, ta by mi dala - jehlou do oka.CITÁT - Já jsem znovuzrozený Nani........... ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Milostná romance sklouzávající k cukrkandlu se změní v momentě, kdy je Nani zavražděn a vrací se zpět v podobě mouchy. Zrození - voda - křídla - podrážka boty - bublifuk - tenisový míček - jablko - vrabec a přistání v nápoji s kostkami ledu a lístky meduňky připomene populární Mrňousky. Akce od té chvíle střídá akci a Nani má jen jeden cíl - zabít svého vraha. V tom mu pomáhá půvabná Bindhu, do níž se zamiloval a kvůli níž zemřel. Skvělá scéna v páře, křižovatka připomene vtip P. Kantorka a během havárie auta je cítit každé zrnko písku. Vrah Sudeep pozná, že zničit mouchu není jen tak. A zdá se, že ani černá magie nepomůže. Vtipné, skvělá hudba i kamera a závěr vskutku bombastický. ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Není Moucha jako Moucha, na rozdíl od té Cronenbergovy je tahle indická moucha miloušská a prďácká, skvěle vypadá a je s ní sranda. Dlouhý čas jsem s tímhle filmem otálel, trochu jsem se bál, že mi animované sekvence nesednou a nebudou mě bavit, ale naopak právě kvůli nim se mi nakonec Eega tolik líbila. Nejenom že je výborně udělaná, ale je i vtipná, už dlouho jsem se u filmu takhle nenasmál. Tedy myslím normálně nenasmál, ne nenormálně, jako třeba když se u nějakého horroru řehtám vyhřezlým vnitřnostem nebo vyteklým mozkům. Ale to neznamená, že je to jen nějaká roztomilá komedie, je to totiž dost černá komedie, vždyť míchat otázky života a smrti dohromady s humorem a písničkami, na to jsou v Bollywoodu machři. 90%. T: A tak mě ještě napadlo - že by se páni Indiáni inspirovali tady? http://www.csfd.cz/film/10967-acid-house/komentare/ ()

juta 

všechny recenze uživatele

Co všechno dokáží ti Indiáni vymyslet, to mě hlava nebere. Pěkný příběh, chvílema vtipný, i když je hooodně dlouhý. Na začátku jsem si myslel, že to bude blbost, všechno působilo tak levně a ani mě to nebavilo, pak stačilo převtělení a už to bylo v pohodě. Neinspiroval se režisér u Zacka Snydera? No ale zase na druhou stranu některé záběry by ani Snyder nevymyslel. Koukal jsem na to v originále, bylo hrozný poslouchat herce, když se snažili mluvit anglicky. Maj tak příšerný přízvuk, že by tomu ani angličané nerozuměli. Raději to měli natočit ve svém rodném jazyce, než takto. ()

O.Peta 

všechny recenze uživatele

Výborně jsem se pobavil. S Indickou tvorbou, potažmo celým Bollywoodem, teprve pozvolna začínám, ale rozhodně nehodlám končit. Docela mi vyhovuje to audiovizuální pojetí a jednoduchost, což mi vždy dokáže zvednout náladu. Pravdou je, že se dost nešetří stopáží a najít film pod dvě hodiny je trošku test zručnosti. I Eega tak ze začátku trochu zaostává a rozjíždí se pomalu, ale po těch zhruba 20 minutách kdy přijde na scénu okřídlená potvora, začne smršť invenčních nápadů a neskutečně gradující mučení svého protivníka. Výborně! 85% ()

Galerie (16)

Zajímavosti (9)

  • Natáčelo se v indickém státě Andhra Pradesh ve městě Hyderabad. (Terva)
  • Film celosvětově na mnoha festivalech získal 33 cen v různých kategoriích a na dalších 25 cen byl nominován. (Terva)

Reklama

Reklama