Reklama

Reklama

Kdo přežije - Jeden svět

(série)
  • USA One World
Dobrodružný / Reality-TV / Soutěžní
USA, 2012

Účinkují:

Jeff Probst (moderátor), Bill Posley, Chelsea Meissner

Obsahy(1)

Čtyřiadvacátá série Kdo přežije se natáčela na ostrově Upolu, tedy na stejném místě jako předešlé řady Samoa, Heroes vs. Villains a South Pacific. Novinek je zde hned několik. Za tu nejvýraznější můžeme považovat to, že hráči budou rozděleni do 2 týmů a to do mužského (Manono) a ženského (Salani). Navíc budou oba kmeny žít společně na jedné pláži. K dispozici budou také dvě skryté imunity, každá bude určena jednomu kmeni. Pokud některý soutěžící najde imunitu konkurenčního týmu, bude muset do nejbližší kmenové rady předat sošku někomu z druhého týmu. V této řadě též nebude Ostrov vykoupení, který nahradí soutěže o odměny. Kdo přežije všech 39 dnů a stane se tak vítězem miliónu dolarů? (Deco.20)

(více)

Recenze (78)

HellFire 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatím jsem se nedodíval na všechny díly, ale prostě musím napsat, jak moc nesnáším toho buzeranta, který všem komanduje, hovno dělá a myslí si, že je největší boss. Přitom by zasloužil pálkou mezi nohy, aby se mu napravil hlas. UPDATE. Celkem nudná řada, kterou jsem víceméně přeskákal až k závěrečnému vítězi. ()

kajda.l 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Geniální a díky tuposti spousty hráčů neskutečně zábavná série okořeněná patrně nejzaslouženějším vítězem historie. Přesně takto si představuji dokonalé skloubení strategie, fyzických dovedností a společenské hry. Naprostá dominance ve všech částech. Umění není vyhrát na druhý, čtvrtý, šestý či osmnáctý pokus, umění je to napoprvé. Můj fanouškovský obdiv má královna řady Kim, sympatie její vojandy ve zbroji milá (ne)hráčka Chelsea a tichý černý kůň Sabrina. Women FTW!!! Deklasovaný mužský kmen a jeho existence v čele s teplým králem kompletně k smíchu. Btw. závěrem vzkaz pro všechny pozérské trotly a rádoby fanoušky Survivora, co zde One World hodnotí méně jak třemi hvězdami. Naserte si! A pětadvacátou sérii raději vynechte, "oldschoolu" se nedočkáte, tak proč se trápit, že? Když vše bude pokračovat v trendu, který nastolil Gabon. Ne, já zapomněl, tahle série je špatná jen díky tomu, že jí ovládla skupina naprostých, neschopných píč! Bravo kluci :) ()

Reklama

Havaj8 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opravdu jedna z těch dost slabejch sérií. Bylo to jednoznačně daný tím průběhem, kdy se pozbavovali chlapů a ty soutěže a dění v táboře mezi ženskejma je upřímně nuda. K tomu navíc Christina a Tarzan...otravný a vezoucí se lidi, který se dostali tak daleko a nakonec to svedou na strategii. Zachránit tu sérku mohl Colton, gay, kterej to měl v hlavě spočítaný, ale bohužel doplatil na svůj charakter. Na co se dalo koukat bylo pár těch sexy těl (Chelsea, Kat..). Navíc Troyzan jeden z Mastermindů, jestli to tak můžu říct, ale holt měl smůlu na lidi. Škoda, že mu nevydržela dýl tak řada výher. S vítězkou bohužel nejde nesouhlasit. Vodila si je tam jak malý děti, a oni proti tomu neudělali nic, a to sakra museli vědět, že jede na vítězství...no hold, zášť musí jít pryč a zaslouženě vyhrála... ()

Lucindajet 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

spoiler: Dumala jsem proč tahle řada má podprůměrné hodnocení ale už se nedivím. Našlápnuto to mělo vcelku dobře ale teď jsem v půlce a po každé kmenové radě mi zůstává rozum stát a jen se rozčiluju. Hloupí lidi zůstavají a ty fajn letí, a jsou na sebe hnusní a zlí, naprosto zbytečně mimo hru a strategie, na takový lidi mě koukat neba. Od nějakýho 10. dílu jsem se s tím už smířila, nic překvapivýho se nekonalo, vítěz očekávaný ale i oprávněný takže v poho. Naprosto mě fascinovala Christina, myslela jsem že ji musí trošku křivdit, a ten dojem je jen tím jak je sestříhaná a nemá moc prostoru. Fskutočnosti opravdu blbá holka, které nic nemohlo být víc jedno. Její účast je záhadou. Oblíbenci: Kim, Troyzan, Monica ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

OBSAHUJE SPOILERY Od dob Mikronésie to jde se Survivorem nějak z kopce. Sem tam se najde vcelku fajn nováčkovská řada (jako třeba Gabon, I ♥ Sugar), ale pokud nejde o All Star řadu (protože Heroes vs. Villains jsou vpravdě vynikající), je to už nějak vyčpělé a zdaleka ne tak vzrušující, jako bývalo. One World na tom příliš nemění. Balancuje na ostré hraně 3 a 4 hvězd, rovných 70 procent, a zaokrouhluji na čtyři jen díky velice uspokojivému konci, dost možná tomu jedinému, díky čemu není One World záležitost na jednu dvě hvězdy. Tvůrcům docházejí nápady, přesto se snaží kdovíproč přijít s něčím novým, i když fandové jsou velice hlasití ohledně toho, že by rádi oldschool sezónu osm na osm hráčů, žádné triky, žádná tajná imunita... No, producenti se aspoň po dvou posledních řadách zbavili příšerného nápadu Redemption Islandu a přišli s jedním vcelku zajímavým. Jeden svět značí oba kmeny žijící na stejné pláži, čili umožňuje neustálou interakci mezi všemi soutěžícími. Po vzoru Amazonu a Vanuatu přišlo rozdělení na mužský a ženský kmen, a nějakým zázračným způsobem už potřetí drtivě dominovaly ženy. Kamenem úrazu One Worldu je bohužel špatný casting, kde jen velmi malé množství lidí má nějaký hráčský potenciál (Kim, Colton, Sabrina) a většina míst byla prostě obsazena lidmi, co si pomalu nedají dvě a dvě dohromady (Kat, Chelsea, Christina, Leif, Tarzan a vlastně i všichni ostatní chlapi). Tři strategičtí hráči v jedné sezóně není zase tak extrémně nízké číslo, v Redemption Islandu jich bylo zřejmě ještě míň. S ohledem na fakt, že dva dominantní hráči, tedy Colton a Kim, stáli v opačných týmech, mohlo by se schylovat k epickému duelu (a tím myslím skutečně epickému, ne jako nějaká směšná fraška typu Coach vs. Ozzy, kteří musejí být každému fandovi Survivoru už pro smích), zasáhla ovšem vyšší vůle a odstranila skutečně padoušského Coltona předčasně ze hry kvůli zdravotním důvodům. Veliká škoda, protože dokud byl Colton ve hře, jakkoli odpudivý a pro většinu asi otravný a opovrženíhodný, věděl, jak se hraje Survivor, skutečně bavil a byl taky jedinou konkurencí Kim. Po jeho násilném rychlém odchodu už jsme se dočkali jen předvídatelné série "blindsidů" a skutečně precizní hry Kim, která byla zaslouženě korunována. Ve výsledku se One World zapsal do historie Survivora dvěma věcmi. Ubervillainem Coltonem a ultimativně dominantní ženskou vítězkou. Obojí je fajn, ale na víc než 70% to fakt nestačí. Mimochodem kdo dává Redemptionu hodně a OW je podle něj slabota, je pokrytec, protože obě řady jsou prakticky totožné. Vítěz: 5* - fyzická, strategická i sociální dominance v jednom balíčku, stejně jako BR sice proti bandě ovcí, ale hned napoprvé. Oblíbenci: Kim Spradlin, Colton Cumbie ()

Galerie (4)

Zajímavosti (8)

  • Pokud soutěžící našel skrytou imunitu druhého kmene, musel ji před příští kmenovou radou někomu dát. (Zix.)

Reklama

Reklama