Reklama

Reklama

Sovětská bouře: 2. světová válka na východě

(seriál)
  • Česko Velká vlastenecká válka (více)

Epizody(8)

Osmidílný cyklus ruských dokumentaristů, věnovaný událostem let 1941 - 1945 na Východní frontě, využívá bohatství filmových archivů v kombinaci se sekvencemi realizovanými počítačovou grafikou. Autoři si dali za cíl rekonstruovat hlavní události srážky Třetí říše s obří zemí, která, jak se ukázalo později, nestála přeci jen na oněch "hliněných nohách". Chronologicky líčí průběh konfliktu, připomínají aktéry obou dvou stran i zbraně, které bojující armády používaly. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (110)

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Nebudu tady přehánět, když napíši, že tento ruský dokument o sovětsko-německé válce v letech 1941-1945 je za poslední dobu ten nejlepší. Nejedná se o klasický pohled, na jaký jsme zvyklí, ale o absolutně nové pojetí žánru dokument. Digitálně zpracované sekvence nebyli excelentní, ale rozhodně koukatelné a co hlavně, byly přesné co se týče vojenské techniky. Dále mě zaujaly černobílé fotografie převedené do 3D, z toho, a to se přiznám, jsem uchcával :-) Těch osm dílů mi uběhlo jako voda, a já jsem spokojen tak, jako u žádného jiného dokumentu. ()

char_t 

všechny recenze uživatele

Je zajímavé sledovat tohle ruské pojetí. Ruští vojáci jsou samozřejmě hrdinové, Němci překvapivě "úctyhodní soupeři", rozhodnutí stalinského velení ta nejlepší možná. Jestlipak Rusové se stejným pobavením sledují západní dokumenty? A které vykreslení má blíž pravdě, jestli vůbec nějaké? Každopádně je vidět, že historii tvoří vítězové, i když třeba každý tu svoji... ()

Reklama

brzozin 

všechny recenze uživatele

Nevím, co se komu na tomhle líbí. Já mám tu smůlu, že do problematiky trochu víc vidím. Taková snůška propagandy, to bych čekal od soudruhů v 70.letech. No je vidět, že Putinovské Rusko kráčí správným směrem. Jeden příklad za všechny. "Jednou z příčin neschopnosti rudé armády zastavit v prvních měsících Hitlera, byla reorganizace generálního štábu ruské armády." Ve skutečnosti šlo o to, že Stalin nechal čtyři pětiny ruské generality vyvraždit či odsoudit v moskevských procesech. Ať žijí eufemismy. Dále jsem neměl ochotu tuhle srágorovinu sledovat. ()

vox_populi 

všechny recenze uživatele

jednoznačne najlepší novodobý seriál, mapujúci Veľkú vlasteneckú vojnu. Straty a utrpenia vtedajších sovietskych národov boli nepredstaviteľné. Pokiaľ si židia nárokujú na politickú nedotknuteľnosť s prihliadnutím na ich utrpenia v 2 svetovej vojne, Rusko ma v tom prípade na to 100% nárok! Mimochodom - anglický a český názov (otrocky preložený z angličtiny, nie z originálu) je dosť idiotský - odkedy je podľa geograficko-historickej definície Rakúsko, Maďarsko, Poľsko, Slovensko, Čechy a Nemecko súčasťou východnej Európy?! ()

lioncel 

všechny recenze uživatele

Prvních pět epizod je jednoznačně na *****, od šesté však kvalita bohužel mírně klesá .. objevují se neobjektivní údaje a fakta, opomíjí se přitom jednostranně smutná realita té doby (např.: pro zničení jedné SS divize šly do kopru tři ruské ... jak se dívali na osvobození na Ukrajině, v Pobaltí, v Polsku ... proč musely po tom slavném vítězném pochodu německých zajatců v Moskvě čistit silnice tak důkladně a dlouho kropící vozy ... apod.) … ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama