Reklama

Reklama

Nejnebezpečnější letiště

(TV film)
  • Česko Nejnebezpečnější letiště světa (více)

Obsahy(1)

Poznejte náročné podmínky, s nimiž se musí vyrovnat piloti i cestující během přistání na nejnebezpečnějších letištích světa. Ani v době špičkových technologií nesmíme zapomínat, že k letecké tragédii může dojít kdykoliv a především v kterékoliv části světa. Příčinou havárií mohou být mimo jiné náročné technické parametry některých letišť jako např. krátká dráha, vysoká nadmořská výška, obtížný terén či složité přiblížení na přistání. Společně navštívíme deset nejnebezpečnějších letišť světa, která svými dispozicemi pilotům rozhodně neusnadňují práci. (Česká televize)

(více)

Recenze (35)

Mikakel 

všechny recenze uživatele

Pečlivě udělaný dokument, který má autentické záběry spojené se simulacemi a je mi zde opravdu k zamyšlení, zda by jsem se odvážil letět na dovolenou na jedno z 10 letišť.. Rozhodně piloti kteří zažívají adrenalin na každém takovémto letišti,si zaslouží klobouk až na zem. ***** PS: Ani minutu jsem se nenudil u sledování Most Extreme Airports. ()

Rudyamon 

všechny recenze uživatele

Zajímavé komentáře k filmu: Big Bear ... Opravdu hodně zajímavý dokument, místami mě zvedalo ze židle a představa, že bych měl letět na kterékoli z těch letišť mi připadala beznadějně šílená. Ovšem vidět ta místa na vlastní oči, to jo, to bych mohl. Hodně mě pobavila "jízda na plotu", ta i přes varování může být fakt skvělá. Dokument ukazuje deset nejnebezpečnějších letišť a taky tragédie, které některé z nich způsobily. Je fakt, že letecká tragédie zanechává málo svědků, pokud už vůbec nějaké a i když je prý letecká doprava jednou z nejbezpečnějších, dokument nedává moc iluzí, že to tak skutečně je. Ale dokument jako takový - 5 hvězdiček - 100% + odkaz na YouTube ... ()

Reklama

Autogram 

všechny recenze uživatele

Zlé vetry, zlé počasie, zlý terén, trochu sa to v dokumente opakuje, ale inak celkom zábava, keď nemusím sedieť v tom konkrétnom lietadle. Gibraltar je známa vec, ale mojím favoritom sa stal Svätý Martin, kde lietadlá pristávajú pár metrov ponad pláž a pri štartovaní sa dá za plotom vychutnať prúd vzduchu z tryskového motora. Tie malé letiská, kde pristávajú len malé lietadlá do rebríčka nemuseli dávať. ()

Aidina 

všechny recenze uživatele

Top deset nejhorších letišť na světě, které jsou noční můrou pro kapitána letadla, tak co potom mají říkat pasažéři:-)) Velmi dobře a poutavě udělaný dokument. Ale nemusí jít ani o tyto vybraná letiště, někdy stačí i normální let přes Atlantik. Zažila jsem situaci, kdy se letuška hodně rychle přikurtovala k sedadlu a začala se modlit. To věru ke klidu nepřidá, ten fakt, že třeba ví něco, co my ne:-)) ()

Alvin 

všechny recenze uživatele

Námět dobrý, zpracování horší. Kdyby některé záběry v dokumentu 10x neopakovali, mohlo to být o půl hodiny kratší, ale naštěstí si s tím tlačítko FFW poradilo. Taky tam mohli dát pár záběrů z kokpitu, určitě bych radši viděl přistání třeba na takovém Kai Tak z pohledu kapitána, než přiblbé turisty co se nechávají odfouknout na St.Maartenu při startu jumba. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (1)

  • V súvislosti s letiskom v San Diegu je zmienená nehoda letu PSA 182, ktorej sa venoval aj seriál Letecké katastrofy (od r. 2003) v epizóde Slepý bod. (ČSFD)

Reklama

Reklama