Reklama

Reklama

Co je to za film o lásce

(festivalový název)
  • Velká Británie What Is This Film Called Love (více)
všechny plakáty
Trailer
Dokumentární / Poetický
Velká Británie, 2012, 78 min

Režie:

Mark Cousins

Scénář:

Mark Cousins

Kamera:

Mark Cousins

Obsahy(1)

Během tří dnů v Mexiku a s rozpočtem 10 liber natočil Mark Cousins, jehož Příběh filmu: Odysea uvádí letošní karlovarský festival v sekci Návraty k pramenům, poetický dokument zkoumající podstatu štěstí. Hravá a intimní óda na svobodu pohybu, kreativity a vlastních instinktů stojí na jeho osobité komunikaci se zkušenostmi a myšlenkami Sergeje Ejzenštejna či tvorbou Chrise Markera a Virginie Woolfové. Ve vzrušující eseji na téma paměti, krajiny a potěšení z pěší turistiky se divák dočká nejen tří snových sekvencí, ale i hudby PJ Harveyové, Simona Fishera Turnera, Johnnyho Cashe nebo Bernarda Hermanna. Pro něj typickým nelíčeným a intuitivním způsobem se Cousins ptá, kde že se nachází zdroj radosti. Jeho skrz naskrz nezávislý, tu rozverný, tu posmutnělý film se dotýká témat putování po světě, návratů domů a samoty. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (8)

bassator

všechny recenze uživatele

47th KVIFF 2012 - OFFICIAL SELECTION - OUT OF COMPETITION - Hlavní program - mimo soutěž (What Is This Film Called Love / WHAT IS THIS FILM CALLED LOVE / Co je to za film o lásce) ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Režisér měl cestou z dovolené tři dny na přestup v Mexico City. Co dělat? Co třeba natočit film? Tak vytáhl svůj levný turistický foťáček, který nemá zoom a nedokáže zaznamenávat zvuk, a natočil si dokument o své lásce k filmu, Sergeji Ejzenštejnovi a jeho filmu Ať žije Mexiko! Tenhle naprosto nezávislý filmeček ovšem stojí za to vidět (i když ho asi neocení každý). ()

Reklama

Radko 

všechny recenze uživatele

Pre tých, ktorí nezabudli na to, ako sa hrali ako deti. Pre tých, ktorí to dokážu i dnes. A baví ich to. A baví ich aj pozretie sa na to, ako sa hrajú iní. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Arirang 2. Natočeno za tři dny na kompaktní fotoaparát, veškerý obrazový materiál a namluvený komentář jest improvizací. Film pro film zkrátka nikdy není šťastným řešením a myšlenka, že i bez námahy a za volného toku myšlenek lze stvořit něco umělecky hodnotného, je zkrátka zkázonosná. 47.MFFKV ()

Galerie (2)

Zajímavosti (4)

  • Natočení filmu stálo Marka Cousinse pouhých 10 amerických dolarů, za které si nechal zalaminovat fotografii Sergeje Ejzenštejna. (Don Carlos)
  • Cousins každý den natáčí vše, co ho zaujme. Díky tomu mohl do filmu použít i záběry z Moskvy nebo různých částí USA, ačkoliv stěžejní část filmu točil v Mexiku, kde natočeil většinu záběrů během stěžejních tří dnů. (Don Carlos)
  • Cousins si skutečně nechal na rameno vytetovat jméno svého nejoblíbenějšího režiséra Ejzenštejna. V budoucnu si prý nechá vytetovat i jméno své oblíbené spisovatelky Virginie Woolfové. (Don Carlos)

Reklama

Reklama