Reklama

Reklama

Co je to za film o lásce

(festivalový název)
  • Velká Británie What Is This Film Called Love (více)
všechny plakáty
Trailer
Dokumentární / Poetický
Velká Británie, 2012, 78 min

Režie:

Mark Cousins

Scénář:

Mark Cousins

Kamera:

Mark Cousins

Obsahy(1)

Během tří dnů v Mexiku a s rozpočtem 10 liber natočil Mark Cousins, jehož Příběh filmu: Odysea uvádí letošní karlovarský festival v sekci Návraty k pramenům, poetický dokument zkoumající podstatu štěstí. Hravá a intimní óda na svobodu pohybu, kreativity a vlastních instinktů stojí na jeho osobité komunikaci se zkušenostmi a myšlenkami Sergeje Ejzenštejna či tvorbou Chrise Markera a Virginie Woolfové. Ve vzrušující eseji na téma paměti, krajiny a potěšení z pěší turistiky se divák dočká nejen tří snových sekvencí, ale i hudby PJ Harveyové, Simona Fishera Turnera, Johnnyho Cashe nebo Bernarda Hermanna. Pro něj typickým nelíčeným a intuitivním způsobem se Cousins ptá, kde že se nachází zdroj radosti. Jeho skrz naskrz nezávislý, tu rozverný, tu posmutnělý film se dotýká témat putování po světě, návratů domů a samoty. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (8)

Radko 

všechny recenze uživatele

Pre tých, ktorí nezabudli na to, ako sa hrali ako deti. Pre tých, ktorí to dokážu i dnes. A baví ich to. A baví ich aj pozretie sa na to, ako sa hrajú iní. ()

Wolodja 

všechny recenze uživatele

Fajn shluk obrazku z Mexika podbarvenej prima hudbou a fabulacema o Eisensteinovi. Konec to ale lehce zabiji. ()

Reklama

bassator

všechny recenze uživatele

47th KVIFF 2012 - OFFICIAL SELECTION - OUT OF COMPETITION - Hlavní program - mimo soutěž (What Is This Film Called Love / WHAT IS THIS FILM CALLED LOVE / Co je to za film o lásce) ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Arirang 2. Natočeno za tři dny na kompaktní fotoaparát, veškerý obrazový materiál a namluvený komentář jest improvizací. Film pro film zkrátka nikdy není šťastným řešením a myšlenka, že i bez námahy a za volného toku myšlenek lze stvořit něco umělecky hodnotného, je zkrátka zkázonosná. 47.MFFKV ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Režisér měl cestou z dovolené tři dny na přestup v Mexico City. Co dělat? Co třeba natočit film? Tak vytáhl svůj levný turistický foťáček, který nemá zoom a nedokáže zaznamenávat zvuk, a natočil si dokument o své lásce k filmu, Sergeji Ejzenštejnovi a jeho filmu Ať žije Mexiko! Tenhle naprosto nezávislý filmeček ovšem stojí za to vidět (i když ho asi neocení každý). ()

Galerie (2)

Zajímavosti (4)

  • Cousins si skutečně nechal na rameno vytetovat jméno svého nejoblíbenějšího režiséra Ejzenštejna. V budoucnu si prý nechá vytetovat i jméno své oblíbené spisovatelky Virginie Woolfové. (Don Carlos)
  • Cousins každý den natáčí vše, co ho zaujme. Díky tomu mohl do filmu použít i záběry z Moskvy nebo různých částí USA, ačkoliv stěžejní část filmu točil v Mexiku, kde natočeil většinu záběrů během stěžejních tří dnů. (Don Carlos)
  • Mark Cousins natočil celý film na svou kapesní kameru. natočil celý film na svou kapesní kameru. (Don Carlos)

Reklama

Reklama