Reklama

Reklama

Sophia a Richie

(festivalový název)
  • USA Curfew (více)
Krátkometrážní / Drama
USA, 2012, 20 min

Obsahy(1)

Uprostřed pokusu o sebevraždu zavolá Richiemu sestra a požádá ho, jestli by na pár hodin nemohl pohlídat svou neteř Sophii. Richie se rozhodne změnit plány a strávit večer ve společnosti Sophie. Ta má však utkvělou představu o tom, kdo Richie je, a on musí její názor změnit, i když mu chybí společenské dovednosti. (MFF Karlovy Vary)

Recenze (36)

easaque 

všechny recenze uživatele

+3* moc hezký plánovitě optimistický filmík, když divák opomene fakt, že to prostě tak v životě neběží a realita je mnohem krutější. Ale dobrá, nasaďme si růžové brýle, pusťte si ho tady a třeba Vám bude připadat svět radostnější. I takové filmy jsou občas potřeba, když se člověk cítí zle a na dně. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1+ /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Bane_Boss 

všechny recenze uživatele

Už nějakou chvíli mě něco tak emočně nedostalo. Utírám tu slzičky ze stolu, ale nestydím se, čert to vem, na to seru:D. Naprosto skvělý soundtrack( některé songy zněj uplně jak z Drive=epic) a k filmečku jako takovému nemám co dodat. Dneska si ho pustím ještě jednou a taneční scénu na bowlu tak každý druhý den. Tu tutu tutlusdkutdskut uttutu. P.S.: Cením, že si ten borec řezal žíly vertikálně, TAK SE TO DĚLÁ HOVEDA!!!))))))) ()

Reklama

ejnl 

všechny recenze uživatele

Černá komedie o dvou proměnných. I kdybychom zapomněli na příběh, Curfew rozhodně stojí za zhlédnutí už jen kvůli postavám, depresivnímu Richiemu, jehož pokusem o sebevraždu film začíná, a přechytralou Sofií, která má šmrnc klasické otravné holčičky, ale převálcuje nás svou suverenitou. Jak se vyvine hlídačka strýčka, který není schopný se postarat sám o sebe a občas halucinuje, s jeho neteří, kterou neviděl od té doby, co mu spadla z náruče? ()

Brylin 

všechny recenze uživatele

Richieho sestra musela být opravdu zoufalá, když tohoto loosera doslova se topícího v depresi požádala o pomoc s hlídáním své geniální dcery Sophie. S hlídáním, v němž už Richie kdysi selhal a vyčítá si to dodnes. Avšak tentokrát si společný večer oba užijí. Krátký film Shawna Christensena má zdánlivě banální, ale neotřelý námět, výborné zpracování, velmi dobré herecké výkony (Fatima Ptacek!) a spoustu další pozitivních bodů jako třeba originální humor či dokonalé hudební číslo. Po delším váhání uděluji pět hvězdiček. ()

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Takže tohle nejspíš bylo natočeno 2 roky předtím, než se natočil film "Before I Dissapear" se stejným konceptem, stejnými herci, stejným nápadem. Nejdřív jsem nechápala, ale teď už mi to dává smysl. Takže pokud tu je někdo, kdo chtěl "pokračování" tohoto krátkého skvělého filmu, pusťte si film "Before I Dissapear" z roku 2014. Jde vlastně o to samé, akorát je vše o 2 roky dál. Natočit tento film byl opravdu jeden z nejlepších nápadů. ()

Galerie (4)

Související novinky

Oscars 2013 - výsledky

Oscars 2013 - výsledky

25.02.2013

Letošní udělování cen Akademie máme za sebou. Diváci i přímí účastníci slavnostního večera zřejmě přežili ostrý humor letošního moderátora Setha MacFarlanea. Kromě tradičního vzpomínání na ty, kteří… (více)

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

10.01.2013

Nikoho asi nepřekvapí, že se žádné překvapení nekoná. Letošní nominace na Oscary jsou opět nudně konzervativní a předvídatelné. Emoce opět budí spíš nenominování některých filmů – fanoušci Temný… (více)

Reklama

Reklama