Reklama

Reklama

Legenda Tour de France

(pořad)
  • Francie Un tour de legende (více)
Dokumentární / Sportovní
Francie, 2004, 53 min

Obsahy(1)

Slávne cyklistické preteky Tour De France boli založené v roku 1903 z iniciatívy novín L'Auto, ktorých vydavateľom bol Henri Desgrange. Prvým víťazom sa stal Maurice Garin. Dokument Tour De France - legenda mapuje storočnú históriu najvýznamnejšieho cyklistického podujatia. Zaznamenáva strhujúce príbehy víťazov i porazených. Rozpráva o osudoch Fausta Coppiho, Louisona Bobeta, Jacquesa Anquetila, Raymonda Poulidora, Eddyho Merckxa, Bernarda Hinaulta, Grega LeMonda, Miguela Induraina a Lancea Armstronga - mužoch, ktorí sa pričinili o to, že sa z Tour De France stala legenda. (Darth Maul)

(více)

Recenze (3)

borsalino 

všechny recenze uživatele

Natrefil jsem na dokument celkem náhodou, ale byl jsem celkem překvapený, jakými pionýrskými časy závod prošel, kdy cyklisti ovázáni galuskami a nacpáni amfetaminy, se škrabali do kopců na kolech, na kterých bychom v současnosti sotva v Polabí dojeli do místní samoobsluhy. Jak se mezi pionýry zamotaly peníze a ještě ke všemu politika, ztratil závod všechno kouzlo pionýrů a stal se výnosným byznysem. Závodníci si programově ničí zdraví a předčasně umírají, zatímco šéfové bohatých stájí si mohou dovolit kupovat další ještě nespotřebované koně. Vůbec nechápu, že se tomu ještě pořád říká sport. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Nevidel som toho veľa, ale to, čo som videl je podľa mňa dobre spravené, aj keď mi tam chýba niečo zvláštne, čo by mi to urobilo dobre zapamätateľným a výnimočným. ()

Mikino00 

všechny recenze uživatele

Zajímavý, leč poněkud hodně profrancouzský dokument, stručně mapující slavné okamžiky a hlavně šampiony Tour, to vše podpořeno unikátními barevnými archivními záběry a silnými životními příběhy. ()

Reklama

Reklama