Reklama

Reklama

Ve tmě

  • Česko V temnotě (festivalový název) (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Palestinský student Nimer snící o lepším životě v zahraničí potkává v v telavivském klubu izraelského právníka Roye a okamžitě navážou silný vztah. Nimerovo studentské vízum mu zaručuje snadný přechod hranice, ale jak se jejich láska rozvíjí, Nimer je konfrontován s drsnou realitou jak palestinské společnosti neschopné akceptovat jeho sexualitu, tak s nepřijetím jeho národnosti ze strany Izraelců. Napětí se zvyšuje i kvůli Nimerově konzervativní rodině, zejména kvůli jeho bratrovi, který vede skupinu náboženských fanatiků. Když nešťastnou náhodou dojde k vraždě jeho blízkého přítele ilegálně se skrývajícího v Tel Avivu, Nimer musí zvolit mezi svými sny a tím, co cítí k Royovi. (Febiofest)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (27)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Myslím, že jsem od tohoto snímku čekala trochu více. Měl k tomu všechny předpoklady. Námět ukrývané lásky, které nepřeje prostředí, v níž se zrodila a fešné hochy v hlavních rolích. Už jen z těchto faktorů se dalo vytěžit silné drama. Takto mi z toho vyšel, sice kvalitně natočený i dobře zahraný, ale po obsahové stránce a emoční odezvě spíše průměrný film. Možná jsem čekala větší drsnost příběhu, více propracované charaktery či snad více emotivní a silné scény mezi oběma hrdiny. Nebo možná příběh jejich vztahu má být portrétem "tradičního" vztahu, který se odehrává na pozadí a mezi lidmi, kteří mu jen podráží nohy. Hlavní je zasazení do daného prostředí a nikoliv řešení citových problémů a velké lásky mezi nimi. Děj rychle ubíhá, ale neměla jsem z něj nějak silný prožitek. Ani vlastně nevím, jak moc mi Alata přijde nadhodnocený, ale zhlédla jsem snímky s homosexuální tématikou, které jsou hodnoceny podstatně méně a zapůsobily na mě mnohem silněji, než tento. ()

filmharmony 

všechny recenze uživatele

...to už ti nestačí židé? musíš p...t Araba? Výstižná věta filmu... copak někoho zajímá, že svoboda žít s tím, koho si vybereme, nerespektuje hranice, politické nesmysly, kulturní předsudky a dokonce ani to, že o tunel dál se za to střílí a celá rodina je v maléru... jsme vážně pořád tak pitomí? pohled do logiky arabsko-židovského nesmyslného konfliktu ukazuje další absurdní rovinu... skvělý izraelský film... pěkný rytmus, žádné zbytečné přehrávání, uvěřitelnost oběma hlavním postavám, bez horentních peněz na realizaci... jasné pět... ()

Reklama

eLeR 

všechny recenze uživatele

Príbeh o zakázanej láske, na pozadí ktorého sa riešia vážnejšie témy ... palestínsko-izraelský konflikt, terorizmus, česť rodiny a kultúrne predsudky. Všetko toto som už mala možnosť vidieť v podobnom filme Ha-Buah, ale mne osobne Alata prišla skutočnejšia a mala pre mňa lepší koniec. Veľmi dobre natočené, bez hluchých miest, výborní uveriteľní herci a všetko to podfarbuje skvelý klavír. ()

evulienka3 

všechny recenze uživatele

Porekadlo o tom, že dva krát nevstúpiš do tej istej rieky, sa mi v prípade tohto filmu naplnilo do bodky. Príbeh mi totiž veľmi výrazne pripomínal film Ha Buah od Eytana Foxa a tak sa akosi stalo, že Alata ma už nemala čím prekvapiť a ani neprekvapila. To však neznamená, že je to zlý film. Mal proste len smolu v tom, že som niečo veľmi podobné a pre mňa osobne oveľa emotívnejšie a fatálnejšie v závere už predtým videla. Možno je tá podobnosť čisto náhodná a vyplýva z reálií Izraela a Palestíny, nič to však nemeni na tom, že tie moje štyri hviezdičky sú v tomto prípade, len kdesi tesne nad hranicou priemernosti, zataľ čo v prípade štyroch hviezdičiek pre Ha Buah je to opačne, teda tesne pod hranicou piatich hviezdičiek.... ()

easaque 

všechny recenze uživatele

+3* láska mezi občanem Palestíny a Izraelem by nejspíš neprošla ani kdyby šlo o muže a ženu, tak se nemůžeme divit, že u homosexuálního vztahu je to mnohem horší. Snímek je drsný, ale ukazuje realitu jaká je momentálně v této části světa. Díky podobným filmům je člověk rád, že se narodil do civilizované země, kde nemá náboženství a zkostnatělé tradice takový vliv. Co se týče provedení mě však film ani emocionálně nijak zvlášť neuspokojil. Pro mě teda čistý průměr. [ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 0 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama