Reklama

Reklama

7 rozhněvaných gaunerů

(amatérský film)
všechny plakáty
Krátkometrážní / Drama
Česko, 2012, 37 min

Obsahy(1)

Sedm mužů, jeden soudce, jedna místnost, jedna nevyřešená vražda. Takto by se dal popsat příběh, který se odehrává za zdmi právníkova salónku. Starosta, který držel na uzdě 6 kmotrů mafiánských rodin, byl jednoho dne zavražděn. Nyní je pouze na právníkovi, aby rozsekl gordický uzel lží a polopravd očitých svědků, vyslanců rodin. Jak však rozplétá spletité klubko intrik a zrad, atmosféra houstne, a každý si začíná uvědomovat, že tato diskuze bude mít ještě krutou dohru. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (14)

verbal 

všechny recenze uživatele

Sedm prkenných gayů v maturitních kvádrech a HD rozlišení, blábolících něco, co pohrdá formální logikou už v samém zárodku. Jako první filmový počin dobrý, Fójciku, ale jako druhý bych ty "fesháky" nenechal mezi sebou moc mluvit, ušetříš na kostýmech a vyděláš i nějaké prachy! A hudbu na to už máte perfektní. Ale jinak samozřejmě pětka za entusiasmus! PS: A věta "... střelil ho střelnou zbraní..." mě rozsekala na kusy! Nebýt to tam, myslel bych si, že ho střelil kšandama nebo gumou od trenek! ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Po technické stránce kvalitní, výborná hudba, efekty slušné, ale scénář docela úsměvný, který vede k předem jasnému finále a herecké výkony některých aktérů doslova parodické, hlavně pana Minaříka bych už vidět určitě nechtěl. Opět mi není jasné, proč s takovou technikou a zázemím si režisérské duo nepohlídalo, nebo nepřetočilo desítky těch přebreptů, zadrhávání a čumění do kamery. Zase je to ta profesionální amatéřina jenom o technice, ve které evidentně zůčastnění technický talent a prostředky mají, ale co se týče originality, nápadu, scénáře a herectví je to umělé a nijaké. Finální řežba byla dobrá, proto taky nedám míň a super byl záběr kamery na šefkuchaře, když se soudce zmiňoval o pánovi korpulentnější postavy :D slušnej detail. Jinak zase ale všechno studené jak psí čumák, bez nadšení, bez takové té děcké radosti z filmování. Tohle pro mě není amatéřina, ale strojená šaškárna lidí, co točí, protože na to mají peníze a techniku. Chtělo by to míň arogance a víc pokory, protože na tohle se může ukazovat vtyčený prostředníček úplně s přehledem.Pořád ale slušná práce, 50%. ()

Reklama

Smerfetka88 

všechny recenze uživatele

Naťukám si "7 rozhněvaných mužů", čekám a na obrazovce se zjeví banda výrostků, která má před sebou druhé kolo maturit. Tak si říkám, že nebudu soudit takhle povrchně, ale že z toho třeba ještě něco vyleze. Nevylezlo. Vím, že šlo o amatérský počin (proto jsem dala aspoň 1* - za odvahu), ale dialogy hrozné, mluva ještě horší, konec otřesný. Ale nejhorší ze všeho byla lednička na Coca Colu v rohu "právníkova salónku". ()

Fojtasd 

všechny recenze uživatele

Ke zhlédnutí v HD kvalitě zde: http://vimeo.com/51120620 Užijte si náš první filmový počin v žánru drama. Mimochodem jsem velmi rád, že se zde sešla taková množina distingovaných a inteligentních uživatelů s vytříbeným vkusem na dialektická dramata. Taky děkujeme za kritiku, rádi se poučíme ze svých chyb a příště se jim vyvarujeme. :) A pro nenávistné a urážlivé komentáře tady máme jen vztyčený prostředníček. PS. Když je tady tolik znalců kinematografie, proč si nikdo nezjistí, od kterého roku se vyrábí Coca-Cola? ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Vždycky mám slabost pro sebevědomé autory, kteří mají navíc do-do-dostatek kamarádů, kteří jim na ČSFD naklikají hvězdičky. Nejlepší je, když se takový autoři navíc pustí do DRAMATICKÝCH filmů a vychrstnou na nás komedii jak Brno. Polovina herců (dále jen účastníků) má vadu řeči, neumí hrát a strašně přehrává. Ano, protože je to přece dramatický film. Abych se zmíněných autorů nějak více nedotkl, zdá se totiž, že jsou na své dílo nesmírně pyšní, napíšu jen mé vlastní aaaaa subjektivní pocity. Nuže. Po-po-po-po pár minutách jsem začínal mít problémy se soustředit na děj. Zcela znechucen tou pa-pa-parodií, tím hraním si na dospělé, tou mafiánskou fraškou, jsem jevil nesmírné známky roztěkanosti a v podstatě bylo pro mě nemožné film do-do-dokoukat. Nabyl jsem dojmu, že je film velmi odfláknutý a přehlcený šlendriány i nad míru jisté tolerance v amatérsko-filmařské sféře. Přesto věřím, že si že si že si toto dílo svého diváka najde. Má v sobě určitě něco, co se zkrátka bude líbit. Ně-ně-některým ko-ko-koumákům určitě. Přiznám se, že jsem viděl už i horší. Jsem ale dostatečně soudný, abych v rámci těch desítek a desítek jiných amatérských filmů, které jsem měl už čest vidět, oooobjektivně zhodnotil tento počin na takových 10-15% ze 100. ()

Zajímavosti (2)

  • K filmu vznikly dva scénáře, jeden pro sedm gaunerů, druhý pro šest. A to vše pro případ, že by se z filmu rozhodl jeden z herců vycouvat. (Fojtasd)

Reklama

Reklama