Reklama

Reklama

Ztracené římské lodi

(TV film)
  • Česko Římské vraky u ostrova Ventotene (více)
Velká Británie, 2010, 50 min

Střih:

Paul Shepard

Obsahy(1)

Pět plavidel z antického období v neuvěřitelně zachovalé podobě nám přináší nová svědectví historie. Přímo u italského ostrova Ventotene učinil tým mořských archeologů podivuhodný objev. Na mořském dně kolem ostrova nalezli vraky pěti lodí z antického Říma, všechny dokonale zachované. Dokonce i většina jejich drahocenného nákladu zůstala neporušena. Proč ale vlastně k tomuto odlehlému skalnatému ostrovu vůbec pluly? Autoři nabízejí úchvatné záběry pod hladinou moře, digitální rekonstrukce a zajímavá historická fakta. (Česká televize)

(více)

Recenze (3)

CANNIBAL 

všechny recenze uživatele

Až na pár zajímavých momentů prakticky kecání o ničem. A vytáhnout dvě historické nádoby ze dna moře to nezachrání. Expedice si navíc rezervovala jen trapných pět dní, takže dokument nemá žádný konec a významných artefaktů tam na dně ještě zůstalo hafo. ()

Adramelech 

všechny recenze uživatele

Koukalo se na to docela dobře. Ovšem vyzvednout z mořského dna jednu amforu a jednu keramickou misku není zas až tak oslňující výsledek. Myslím, že kdyby ty lodi byly naložené zlatem, tak by se asi našel lepší technický způsob, jak toho dostat nahoru co nejvíc. ()

Reklama

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Jak by se dal popsat dokument jménem "Římské vraky u ostrova Ventotene" ? Ku velkému podivu přítomných mořských ježků jako Pátrání o římských vracích u ostrova Ventotene. To podstatnější je, že se to povedlo, toť vše. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama