Reklama

Reklama

Ramesse II.: Velkolepá cesta

(TV film)
  • Česko Ramesse II. (více)
Francie, 2010, 64 min

Obsahy(1)

Pozoruhodný příběh Ramesse II., jednoho z nejslavnějších faraonů všech dob, muže, který byl považován za nesmrtelného. Vzhledem k velkému významu, jaký Egypťané přisuzovali smrti a věčnosti, je ohromující zjištění, jak hektickým se stal „posmrtný život“ Ramesse II. Po své smrti před 3200 lety byl neustále stěhován ze své hrobky. Po několika archeologických průzkumech v roce 1872 se zjistilo, že jeho mumie zmizela. Po policejním vyšetřování, které začalo v Káhiře a skončilo v Luxoru, objevili dva bratři úkryt pokladu, který doufali, že prodají. Díky nejmodernějším vědeckým metodám a novým technologiím můžeme jít nyní po stopách příběhu mumie, která vrhá nové světlo na mimořádně dlouhou vládu Ramesse II. Slavnou hrobku v Údolí králů uvidíme tak, jak ji ještě nikdo předtím nespatřil a díky počítačovým animacím budeme moci na toto historické místo pohlédnout jedinečným způsobem. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

Marze 

všechny recenze uživatele

Takový instruktážní film o balzamování s informacemi o faraonovi. Dozvíme se třeba kompletně o jeho zdravotním stavu. ()

beso74 

všechny recenze uživatele

Dokument o nadpriemernom (na svoju dobu vzrastom a vekom, celkovo svojím významom, dĺžkou vlády a mocou, ktorou disponoval) vládcovi, ktorý sa snaží podať osud Ramzesa II (predovšetkým jeho múmie) neskutočne učene, pričom však často akurát tak neskutočne nudí. Aj keď viem, že aj preteky slimákov by sa dali podať vhodnou a pútavou formou, tvorcovia tohoto dokumentu by to dokázali asi len veľmi ťažko... ()

Reklama

Ainy 

všechny recenze uživatele

Podle názvu jsem taky očekávala spíše informace o životě tak významného faraona k jehož tisíce let vysušené mumii se po příletu do Paříže všichni chovali s náležitou úctou jako by šlo o státní návštěvu ještě živého potomka bohů a vládce Dolního a Horního Egypta. V tomto dokumentu se hlavně dozvíme proč byl před více jak třemi tisíci lety ze své původní hrobky potají přestěhován na neznámé místo spolu s dalšími, zhruba devětatřiceti královskými sarkofágy. Taky kdo, kdy a kde tyto tisíce let ukryté pozůstatky našel a jaký byl další osud pána v obvazech. No nic moc teda, komu by se taky chtělo v klidu tlít spolu s parazity, že... 3,5* ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Poměrně dost nezáživný dokument, který detailně popisuje nález a další osudy mumie aniž by řekl něco o samotném Ramessovi II. ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama