Reklama

Reklama

Recenze (4)

kaylin 

všechny recenze uživatele

V konečném důsledku je to celkem tradiční právní drama, které je ale laděn spíše do komické roviny, i když i ty vážné momenty se zde najdou. Indové jedou na klasický vzorec - chudák versus namachrovaný profesionál, kdy je jasné, že ten chudák musí vyhrát. V tomhle je snímek příliš přímočarý a příliš dlouhý. ()

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Dosť nudná záležitosť, na to, že sa jedná o príbeh zo súdu, chcelo by to trochu viac napätia, nič mimoriadne, všetky zvraty v prípade vyplývali na povrch akoby mimochodom, žiadne vzrušenie, žiadny šok, slabé. Hudobné vsuvky to aspoň pre mňa trošku zachránili, piesne neboli najhoršie. Ale inak ani vtipné, ani napínavé, ani romantické ani šokujúce. Nudné. Áno popisujúce problémy Indického súdnictva, protekcionizmu, zastrašovania, vydierania a úplatkárstva ale pre bežného diváka nezaujímavé. ()

Luksa 

všechny recenze uživatele

Podle plakátů jsem čekal bláznivou komedii, ale dle mého se spíš jednalo o soudní drama natočené s nadhledem a humorem, a šablonou - jak to naivní looser nakonec natře ostřílenému bezskrupulóznímu hardcovníkovi. Ale líbilo se mi, že i hlavní postava dělala chyby a musela se z nich učit. Spousta mých oblíbenců (výtečný záporácký Boman Irani opět válí, na druhou stranu Amrita Rao nemá příliš prostor) plus dobré songy dělají z tohoto filmu příjemnou jednohubku a to soudní filmy moc nemusím. ()

Ramanam 

všechny recenze uživatele

Průměr? Tak to tedy ani náhodou. Osobně mě taková témata ohledně soudů moc neberou, ale tady s tím nemám vůbec žádný problém. Arshad Warsi opět předvedl, že je to vskutku výborný herec. Amritu Rao mám moc rád, žel jsem se s ní v moc filmech nesetkal a jelikož její herecká kariéra už nepokračuje, tak budu doufat, že alespoň budu mít štěstí na její starší snímky, ve kterých hraje větší role, než byla tato. Zde hrála přítelkyni hlavního hrdiny, takže doplněk k příběhu, který se nemohl nijak výrazně vyvíjet, ale i tak jsem vůbec rád, že jsem ji mohl vidět. Celý příběh pojednává o tom, že synek, jak jinak než z bohaté rodiny, posilněn vším možným vyjede autem mimo silnici, kde přejede několik spících lidí. Jelikož na zemi v noci spí většinou lidé nedůležití, tak díky vlivu, který rodina má nejen na policii, se vše tak nějak zaobalí i díky právníkovi, který ohne za peníze i pravdu na křivou lež. Boman Irani klasicky výtečný, i když zde v roli padoucha. V tom však na scénu přichází ne příliš úspěsný právník, který si případu všimne a chce se díky němu zviditelnit. Ovšem časem se jeho povrchní snažení stane tažením za skutečnou spravedlnost vůči zkorumpovanému systému, který v Indii mnozí dotáhli k dokonalosti, ale tak to je všude na světě. Jak bylo ukázáno to dražení lukrativního postu místní policií, tak to byla opravdu síla. Ne jen toto, ale i další věci zde ukázané mě donutily se smát. Jen v těchto zemích je to už něco, co se bere za normální, a tak doufám, že se k nám tento zvyk nikdy nedostane v takové míře. Postavy byly fajn, děj rovněž a opravdu jsem se nenudil ani na chvilku. Píseň zhruba v půlce filmu byla hezky roztančená a veselá. Přesně tak to mám rád. Čekal jsem nudu, ale jsem příjemně překvapený. S písní v závěrečných titulcích plně souhlasím. Líbilo se mi to a zcela bez pochyb dávám za čtyři hvězdy. ()

Reklama

Reklama