Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zakončení úspěšných divadelních muzikálů o Harrym Potterovi od týmu StarKid. Harry, Ron a Hermiona nastupují do posledního ročníku svého studia na kouzelnické škole v Bradavicích, ovšem netuší, že se prostřednictvím tajného deníčku vrací jeden dávný nepřítel. (Kolikokoli)

Recenze (13)

KatyBitch 

všechny recenze uživatele

Na to se dá říct jenom jedno-úžasný! Za jak krátkou dobu to dokážou secvičit,a Darren za ještě kratší dobu než ostatní. Miluju tam ty jeho chyby jak se směje když ho Hagrid houpe na koleni nebo když mu spadnou vousy. Dokonalý a respekt hercům jako Joe Walker a Joey Richter ty týpci to dávaj i bez textu. ()

Moly 

všechny recenze uživatele

Hodně jiné a hodně stejné zároveň. Ti, kteří si zamilovali předchozí dva muzikály, budou nakonec milovat i tento, ačkoliv cesta k němu není tak jednoduchá. AVPSY sází na nostalgii, narážky z dřívějších částí, dokresluje svébytné universum s vlastními pravidly a vztahy. S veškerými protivenstvími se vypořádává více než zdatně - ať už s odchody dřívějších hvězd či těmi technického rázu (v podstatě žádný čas na nazkoušení, mikrofony, akustika) a ačkoliv jsem se málem nedostala přes vánočně laděný výstup v domě Gauntů (fekální humor opravdu není moje gusto - na rozdíl od AVPS se mi jevil přes čáru a trapný), musím jít nakonec na maximum. Kdybyste náhodou nevěděli, tak "OK is wonderful" a tohle bylo "totally awesome". ()

Reklama

Kolikokoli 

všechny recenze uživatele

První akt nic moc, ale ten druhý, kde už je full cast a víc písniček, je prostě perfektní. Dokonce i ty Darrenovy přešlapy jsou roztomilé. Nejlepší scéna - Zlatoslav a "sexy" Hermiona! Krásná tečka za AVP muzikály a pro Darrena nejspíš i rozloučení s hraním ve Starkid. Na celý muzikál se můžete podívat zde. ()

jadran90 

všechny recenze uživatele

"I I'm a magic diary - shit, journal." Čekal jsem ještě víc humoru. Scénář tohoto dílu podle mě není úplně Hermionovsky propracovaný, ačkoliv jeho čtení za chodu způsobuje několik bonusových vtipů. Postava Ginny umí otevřít Tajemnou komnatu i lidská srdce. Konec je dojemné loučení, navíc autoři našli rafinovaný způsob, jak na jeviště dostat i starší postavy. Nene, tahle trilogie není jen o HP. Děkuju Starkid za navrácení potterovské nostalgie. Je čas nechat ho zase jít. ()

Lollirot 

všechny recenze uživatele

Staří známí z kultovních AVPM a AVPS se vrací na scénu v závěrečném dílu muzikálové trilogie na motivy Harryho Pottera. Bezmála třiapůlhodinové vystoupení bylo natočeno na LeakyConu 2012 a jelikož se jedná o pouze narychlo secvičené představení, nebylo prý v plánu záznam vůbec zveřejňovat... Nakonec na naléhání fanoušků (to se dalo čekat, ne? :-) ) uvolili vypustit AVPSY do světa, tradičně prostřednictvím YT kanálu. Krom toho existuje studiový soundtrack. Na začátku se dozvídáme, že nejde o plnohodnotnou produkci ale o předčítání scénáře, herci měli na nacvičení pouhé 2 dny (neuvěřitelné). To že pobíhají po place s texty v ruce dojem nijak nekazí, s nefunkčností Darrenova mikrofonu je to horší, kvalita nahrávky občas pokulhává (věčná škoda). V obsazení došlo jen k jedné významné změně a to u Hermiony, zbytek castu se jako zázrakem podařilo dát dohromady. Charaktery si zachovávají stejnou tvář jakou známe z dřívějška a tak to má být. Harry je egoistický machýrek, Draco naopak skromný a čestný hoch (no, do určité míry), Brumbál má kapku nevybíravé způsoby a z Toma Raddlea by byl býval vyrostl mírumilovný a ušlechtilý Voldy, nebýt toho, že jeho povedenej fotřík byl totální primitivní mudlovský hovado a s prarodiči měl taky pramálo společného. (Tahle linie = ó můj bože! Ale nejen ta). Spíš než parodii to vnímám jako odnož fanfiction, neb parodie obvykle svou předlohu nějak zesměšňuje, hledá na ní chyby a utahuje si z ní, kdežto tady pár vynalézavých hlav prostě rozvinulo svoje originální a bláznivé nápady a vzniklo dílo, které se po nikom nevozí, nikoho neuráží a tak nějak si žije vlastním životem (ale možná i tak může vypadat parodie). Souhlasím s názorem, že nemá smysl na to koukat, není-li člověk v obraze a se StarKid nemá předchozí zkušenost. Je to určeno těm, co StarKidu a potterovským muzikálům už přišli na chuť a budou mít zástavu srdce, záchvaty tu smíchu, tu pláče, husí kůži, erekci a tak dále :-D už jen díky tomu, že vidí svoje modly. Zamyšlení: Zajímalo by mě, jestli to někdy viděla Rowlingová a co na to říká. Zbytečná osobní poznámka: Ach bože, Joe Walker (kalhotky odhazuji v dál :-D)!!! Nejlepší písnička: I'm Just A Sidekick! Motto dne: „When the world sucks, just dance. And the world always sucks. So always dance!“ ()

Galerie (9)

Zajímavosti (15)

  • Starkid vyhlásilo soutěž o píseň do tohoto muzikálu. Jedním z vítězů byl i Robert Manion s písní "Wizard Duel", který se díky tomu stal členem Starkid. (janejudyjune)
  • Oproti předchozím dvěma dílům trilogie byla přeobsazena představitelka Hermiony. Místo Bonnie Gruesen, která se z neuvedených důvodů odmítla zúčastnit,  tak nastoupila další členka souboru Meredith Stephien. Přeobsazení pak tvůrci muzikálu zahrnuli do děje jedné z úvodních scén muzikálu. (Moly)
  • Aragog (Jeff Blim) má 10 nohou, přestože jako pavouk by jich měl mít 8. (janejudyjune)

Reklama

Reklama