Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Souběžně s jeho 120. narozeninami je příběh časopisu Vogue vyprávěn prostřednictvím rozhovorů ze zákulisí s některými velmi inovativními a často velmi neohroženými módními redaktory, kteří stáli u jeho vývoje. HBO vám přináší exkluzivní dokument, ve kterém poodhaluje zákulisí nejvlivnějšího módního časopisu na světě - vyprávěný očima několika nejznámějších módních redaktorů. Na základě výjimečných archivů magazínu Vogue, film prozkoumává kulturní dopad časopisu od jeho založení v roce 1892. Součástí jsou kromě jiného také zákulisní rozhovory s redaktory, kteří přispěli k slávě a výjimečnosti tohoto časopisu, včetně současné šéfredaktorky Anny Wintour a módních redaktorů Babs Simpson, Grace Coddington, Tonne Goodman, Phyllis Posnick, Jade Hobson, Carlyne Cerf, Polly Mellen a Camilly Nickerson. Kromě toho zavzpomínají na osobní spolupráci s předními fotografy a image makery ikony Nicole Kidman a Sarah Jessica Parker, módní magnát Hamish Bowles a také návrháři Nicolas Ghesquiere a Marc Jacobs. Vogue už více než jedno celé století mění trendy v módě, fotografii i rostoucím feminismu a tento dokument shrnuje, jak se měnil jeho obrazový rozsah během doby, přes umělecké vize a oddanou práci talentovaných módních redaktorů. (HBO Europe)

(více)

Recenze (4)

mandlova 

všechny recenze uživatele

Historie časopisu Vogue zprostředkována jeho módními redaktorkami od doby vzniku až po současnost, stejně jako jeho obdivovateli z řad návrhářů, modelek, hereček... ()

akashisko 

všechny recenze uživatele

Spíše reklamní než informacemi nabitý dokument. V necelých 60ti minutách se bohužel všem editorkám nedostalo dost prostoru. Předešlý dokument "the September Issue" je u mne stále o stupínek výš. Koho zajímá svět módy a patří mezi ty, kteří si užívají listování barevným fantaskním světem amerického Vogue se ale tenhle snímek určitě líbit bude. Já si ho užila a za oblíbenkyni Grace dávám hvězdičku navíc, tedy ****. ()

Reklama

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Ale zaujímavé to bolo :-) Takýto dokumentárny film patrí medzi tie, ktoré by si mal pozrieť milovník všeobecného rozhľadu a rozširovania obzorov (a samozrejme fanynky módy!). Ja som kedykoľvek hladná po najrôznejších vedomostiach i témach a hoci som americký Vogue držala v ruke len jediný raz v živote (bolo to dakedy v roku 1990 a spomínam si len, že mal 400 strán a bol plný reklám) a k obliekaniu podľa módy mám veľmi ďaleko..., aj tak to bol zaujímavý výlet do sveta á la Diabol nosí Pradu. Na jednej strane sa musíte obrniť proti silným egám vyskakujúcich z obrazovky a presviedčajúcich vás, aké sú veledôležité v globálnom meradle a nad nimi je už len Coco Chanel s Giannim Versacem sediaci po ľavici Boha (hoci reálna väčšina sveta o nich nielenže nikdy nepočula, ale môže ich osrať) - na strane druhej musíte realisticky uznať, že v tej časti Zemegule, ktorá nemá inú kratochvíľu, len kupovať a čítať Vogue, tam vážne vplyv majú. Ich módne fotografie stanovujú trendy a fixujú sa nám do hláv, stvorili supermodelky a denno-denne makajú na tom, aby udržiavali no najmä vytvárali nové sny i spôsoby míňania peňazí pre stredné a vyššie vrstvy. ()

katikka 

všechny recenze uživatele

Dokument, ktorý si Vogue natočil sám pre seba, teda skôr ako reklamu, sa ukazuje v čo najlepšom svetle, no aj napriek tomu z neho cítiť rivalitu módnych editoriek. No aj tak je najlešia hláška váženej vyslúžilej veteránky-editorky, ktorá má snáď 90, keď jej ukážu nové fotografie na jej počesť zobrazujúce lady Gagu. Z jej úst zaznie jedno odvivné "FUJ!" čo by som však radšej videla, by bol dôkladnejší prierez dejinami Vogue, keďže časopis vznikol už v 19. stroročí a má čo to zažité aj z čias začiatku 20. stor. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama