Reklama

Reklama

Maminka je v Americe, potkala Buffalo Billa

  • Česko Moje maminka je v Americka, potkala Buffalo Billa (více)

Obsahy(1)

V malé vesničce bydlí šestiletý Jean, který jde do školy. Když se paní učitelka každého z dětí ptá, kde pracují jeho rodiče, Jean zjišťuje, že není jako jiné děti. Rychle si vymyslí, že maminka je sekretářka. Ve skutečnosti je ale jeho maminka neustále na cestách a posílá pohledy Jeanově sousedce Michèle, která už umí číst a může mu je předčítat. A Jean může snít. Ale tento rok od září do Vánoc už začíná chápat, že realita je jiná... (Francouzský institut v Praze)

(více)

Recenze (3)

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Nádherný ľudský príbeh chlapca vyrastajúceho s bratom a otcom, ktorý trávi príliš veľa času v práci. Jean je obyčajný chlapec a má obyčajné problémy, hry, škola, šikana a chýba mu mama. Jedinou sprostredkovateľkou mu je dievča zo susedstva, s ktorým sa vlastne ani nemá stýkať. Svojím spôsobom je to film o dospievaní, pretože to ako Jean odhaľuje kam zmizla mama alebo či existuje "Ježiško" je dané do súvislosti s vekom. Film je predchnutý melanchóliou a pocitom ľudského tepla, hoci Jean nezažíva len pekné chvíle. Príbeh síce končí šťastne ale pocit straty stále zostáva. ()

Radek273 

všechny recenze uživatele

Snímek, který se téměř bez rozdílu dá přirovnat k Malému Mikulášovi. Jen zde nefiguruje René Goscinny, nýbrž Jean Regnaud. Každopádně tak lehce, až kouzelně hladce odvyprávěný příběh malého klučiny, který žije svá dobrodružství v partě, ve škole, i doma u sousedů, to se tedy jentak běžně nevidí. Krásné! ()

Reklama

Galerie (53)

Reklama

Reklama