Reklama

Reklama

Jak nás Země stvořila

(seriál)
  • Velká Británie How Earth Made Us

Obsahy(1)

Hluboko pod povrchem Lidské dějiny zformovaly čtyři planetární síly. Oheň vedl k zásadním technologickým objevům, vítr má na svědomí vzestupy i pády celých impérií a lidský pokrok urychlila snaha dostat pod kontrolu vodu. (oficiální text distributora)

Recenze (4)

kinej 

všechny recenze uživatele

Iain Stewart tentokráte popisuje, jak síly planety Země formovaly lidstvo a udávaly směr jeho vývoje. Myšlenka je to originální, a i když někdy pojítka mezi jednotlivými jevy působí jako zjednodušené oslí můstky a režijní záměr natočit sérii co nejvíce efektně a akčně někdy vyznívá lehce směšně, pravda je ta, že nakonec mě Stewart v každém díle dostane. Vždy vytasí z rukávu něco po čem mi spadne čelist, ať již jsou to lokace o kterých jsem vůbec netušil že mohou existovat (překrásná krystalová jeskyně, solný ledovec, město na Kaspickém moři) nebo jeho originální závěry, (každý díl série má dobrý timing a Stewart servíruje fakta tak aby diváky postupně zaujmul a to nej si vždy nechá nakonec), vždy to stojí za to. Geology rules! ()

ddf76 

všechny recenze uživatele

Vyborny dokument o geologie, historii a klimatu Zeme. Oproti originalu, ktery ma 59 minu a provazi dokumentem geolog Iain Stewart, tak ve slovenske verzi vsechny vystupy Iaina Stewarta vystrihali. Nechapu takove mrseni vyborneho dokumentu. Proto doporucuji se podivat na original. ()

Reklama

Wiikii 

všechny recenze uživatele

Jsou zde zakomponovány zajímavosti o světě a její minulosti spojené s minulostí lidí. Jenže dokument říká "budeme si povídat o ohni" a většina věcí je o ropě. .. Takže po stránce zajímavostí, super. Po stránce zpracování seriálu je to už horší. .... HODNOCENÍ: 69% (3*) ()

jasiska 

všechny recenze uživatele

Geniálna záležitosť. Páči sa mi ten interdisciplinárny pohľad na všetko, najmä prepojenia prírodných vied s humanitnými. Zábery sú krásne a z veľmi zaujímavých miest, doprovodná hudba dodáva seriálu dojem veľkoleposti a programom nás sprevádza chlapík s krásnym škótskym prízvukom a veľmi strhujúcim nadšením pre to, o čom hovorí. Navyše sa mi veľmi páči, že hoci sú spomenuté aj záporné stránky ľudského zasahovania do prirodzeného chodu vecí, celkovo na všetko autori dokumentu hľadia skôr optimisticky a prevažne fascinovane nedoziernymi ľudskými schopnosťami a vynaliezavosťou. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama