Reklama

Reklama

Gulaab Gang

  • Indie गुलाब गैंग (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Vesnické společenství žen a dívek v růžových sárí vede Rajjo (Madhuri Dixit), která vždy usilovala o to, aby ženy získaly lepší postavení i vzdělání. Teď žijí spolu, vyučují děti, poskytují útočiště těm, kterým ublížili muži, a nebojí se jim mstít. Před volbami vzroste napětí, když do vesnice přijíždí cynická a prospěchářská politička Sumitra Devi (Juhi Chawla), která chce opět vyhrát. Nejprve se snaží Rajjo získat na svou stranu, to ale není kvůli rozdílným postojům možné. Mezi dvěma silnými ženami vypukne nejdříve skrytý boj. (rikitiki)

(více)

Zajímavosti (4)

  • Jen krátce po uvolnění snímku ke komerčním účelům, bylo Sampat Pal Devi, zakladatelkou skutečného ženského hnutí za rovnoprávnost The Gulabi, podáno u Nejvyššího soudu v Dillí oficiální oznámení o plagiátorství a urážce na cti. Toho se dopustili filmoví tvůrci, kteří bez jejího souhlasu pracovali s fakty, týkající se nejenom jejího osobního života, ale rovněž i života samotného spolku The Gulabi, který díky nesprávné interpretaci může doznat značného poškození na cti. 5. 3. 2014 bylo Nejvyšším v soudem Dillí vydáno oficiální prohlášení, které znemožňovalo filmovým distributorům komerčního promítání snímku na území celé Indie. (Conspi)
  • Hindská herečka Madhuri Dixit se pro co nejdokonalejší ztvárnění hlavní filmové postavy zúčastnila náročného výcviku bojových umění. Mezi nimi figurovalo tradiční čínské bojové umění kung-fu, pekiti-tirsia kali, původní filipínský styl bojového umění, a Chin na (Qinna), integrované čínské bojové umění zaměřující se na techniky bezprostředního znehybnění soupeře. (Conspi)
  • Natáčení filmového snímku odstartovalo v průběhu října roku 2012, aby se vzápětí objevila v komerčních médiích kritická zpráva, že film pracuje s fakty, týkajícími se The Gulabi, skutečného spolku hindských žen, aktivně bojujících za sociální zrovnoprávnění žen v zemi, kde je stále i dnes žena považována jen za "věc". Jeho zakladatelkou je Sampat Pal Devi, která se v minulosti již mnohokrát objevila před soudem za vážná ublížení na těle, když byla společně se svými přívrženkyněmi přistižena, jak s puškami AK47 krotí násilnické muže, bijící bezbranné ženy. Celou situaci uklidnila až režisérova slova, obhajující nezávislost filmového námětu, jehož podstat nemá s touto radikální skupinou žen nic společného. (Conspi)
  • S hlavními úlohami byla zprvu spojována hindská herečka Tabu. K realizaci avizované spoluúčasti nedošlo díky omezeným finančním prostředkům filmových tvůrců. Její pozice byla režisérem snímku nahrazena hindskou herečkou Madhuri Dixit. Tabu byla později nabídnuta role ve vedlejších úlohách, tu ale herečka odmítla. Její místo bylo pro tuto roli přeobsazeno populární hindskou herečkou Juhi Chawla. (Conspi)

Reklama

Reklama