Reklama

Reklama

Recenze (3)

Dionysos 

všechny recenze uživatele

Diskurz en marche! Uživatel amirgal to popsal beze zbytku, "prolnutí fotografie a poezie v rytmu nestejně dlouhých záběrů" - slova a hesla, politika a revoluce, patos a boj se zhlédly ve fotografiích sebe samých a protančily několik krásných májových nocí v rytmu obušků a v taktu režisérské montáže; ve vzduchu bylo cítit jaro a slzný plyn. Revoluční levicový diskurz zcela pohlcuje smysl předkládanch fotografií a samozřejmě i jejich spojnice, mezititulky, - a hlavně: spojnice mezi těmito dvěma. Barthesovské "studium", sféra významu, kulturního i politického smyslu, je hlavním hybným principem "Cinétractů", ale nikoliv jediným - "punctum", tedy síla drtivé a nesmylsné a nesmyslně krásné přitomnosti zpodobňovaných výjevů zachycená na každé forografii. A je to (snad hlavně) punctum a ne tolik studium, co dodnes nechává rozechvět l'imagination všech těch, kdo nespoléhají na pouhé studium, protože jen skrze něj se další revoluce a další budoucnosti nedočkáme. ()

amirgal 

všechny recenze uživatele

Jedná se řadu krátkých, a dá se říci avantgardních filmů. Každá část je více či méně filmovou mozaikou, výstavou složenou z dokumentárních fotografií a politických hesel vložených do podoby blížící se kaligramům, slovních hříček a fotokopií tehdy aktuálních reakcí v tisku, letácích, textů prohlášení aj. Prolnutí fotografie a poezie v rytmu nestejně dlouhých záběrů dokumentuje 68´ ve Francii, vzpouru v tehdejší době z našich ideologických hledisek tak málo pochopitelnou a přece z principu tak blízkou. ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Černobílý němý film.Série 41 krátkých (od 2 do 4 minut) dokumentů několika slavných režisérů vyjadřujících levičácké postoje skrze záznam reálných událostí včetně dělnických stávek filmovaných během Pařížského máje 1968. (podrobný popis a recenze je na Cine Divergente na IMDb)....Dnes už jen dobový dokument. ()

Reklama

Reklama