Reklama

Reklama

Ed Stafford: Nahý a napospas osudu

(pořad)
  • Velká Británie Ed Stafford: Naked and Marooned
Velká Británie, 2013, 4x60 min

Účinkují:

Ed Stafford
(další profese)

Obsahy(1)

Bývalý kapitán Britské armády Ed Stafford je prvním člověkem, který kdy prošel trasu podél celé Amazonky. Jeho největším dobrodružstvím však bude přežít úplně sám na ostrově. Když se ocitne nahý, vyčerpaný a osamocen na jednom z fidžijských ostrovů, vše co má pro přežití k dispozici, je jeho mozek, ruce a kamera. Pro Eda začíná nejnáročnější úkol přežití v extrémních podmínkách, jaký se kdy pokusil splnit. V nemilosrdném tropickém žáru má jen pár hodin, aby našel vodu dříve, než mu v tom zabrání dehydratace. Ed s použitím sebesnímající kamery zdokumentoval svoji cestu po ostrově, kde se učí hledat potravu a vodu, zažehnout oheň, postavit přístřeší a vyvarovat se nebezpečí. Nemá nářadí, zásoby jídla, oblečení a ani tým filmařů. Ed musí rychle rozhodnout, co jsou jeho priority a začít využívat zkušenosti přežití v divočině, aby dalších 60 dnů zůstal naživu. Má Ed dovednosti, odolnost a odhodlání nutné k nalezení životně důležitých zdrojů a udržení holého života na tomto odlehlém místě? (Discovery Channel)

(více)

Recenze (5)

majo25 

všechny recenze uživatele

Dobrovoľne sa dostať na pokraj psychických a hlavne fyzických síl, len aby sa človek dostal k peniazom a možno tak trochu aj kvôli sláve, nie je žiadna odvaha, ale číra pochabosť a nezodpovednosť. Svoje nie príliš vysoké IQ dokazuje aj pri samotnom uvažovaní na ostrove - najprv strielať, a až potom sa spytovať na dôsledky. Samozrejme, Ed má aj pozitívne stránky - cieľavedomosť, plánovanie, výdrž a nevzdávanie sa. Ale na to sme ako diváci pri podobných TV-survive-reality seriáloch už zvynutí. Inak je program len v minimálnom množstve originálny. ()

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Kto nikdy nezatúžil zadofčiť si niekde na tropickom ostrove a nechať bimbasa len tak visieť vo vetre? Predstava, ktorá v januári z môjho bimbasa robí plachetnicový sťažeň, však nie je až tak kúl. Prečo? Pretože ako správny dobrodruh by som si cestou kúpil minimálne troch-štyroch juvenilných Filipíncov, aby mi odniesli nejaký ten plynový dvojhorák, vyprážaný rezeň medzi chlebom a dvojtýždňovú zásobu zaváraných uhoriek. Filipínčatá by tiež slúžli na zaháňanie nudy, ukájanie pudov a vybitie si akútnej frustrácie z neschopnosti založiť oheň. Čo však urobí na opustenom ostrove nahý Anglán, ktorý po siedmych týždňoch samoty zbadá bezmocnú kozu? Áno, vypne kameru. ()

Reklama

Likan7 

všechny recenze uživatele

Je to o poznání slabší, než novější Napospas osudu s Edem Staffordem, kde přežívá na různých místech světa vždy 10 dní. Přesto to je ale skvělý pořad. Pokud už máte s Edem zkušenosti, tak doporučuji, protože vás to bude bavit. Pro vás ostatní to bude příjemně strávený čas s jedním magorem, co chce přežít na ostrově :-) Jestli to bylo autentické či ne řešit nebudu. Je to televizní pořad, a jako pořad mě i náramně bavil. Ed je sympaťák a mám ho dost rád :-) ()

RomanT 

všechny recenze uživatele

Zajímavé, ale moc jsem tomu nevěřil. Např. kozy: 1. kde se vzaly na takovém ostrůvku kozy? 2. Poměrně dlouho se trápil s nedostatkem vody. Proč nehledal, odkud berou vodu kozy? 3. Když se mu několik dní nedařilo ulovit žádnou kozu, tak se náhodou jedna zamotala do křoví. Atd. Zklamal mě také závěr - když už byli pozváni experti, proč to nezhodnotili, proč neporovnali počáteční naměřené hodnoty? Sám Ed Stafford říká, že by mohl žít na ostrově nekonečně a projekt hodnotí úspěšně, jako kdyby zapomněl, že nemusel přežít nemít satelitní telefon. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama