Reklama

Reklama

Nový cirkus Berzerk

(divadelní záznam)
  • USA Cirque Berzerk (více)
Hudební
USA, 2012, 2x41 min

Obsahy(1)

Show z Los Angeles vyráží dech bláznivou odvahou, pestrobarevným humorem a neuvěřitelnými nápady. Pokud znáte Cirque du Soleil, jste poblíž, ale přitom daleko. Protože tato dramatická show z Los Angeles je nepoměrně temnější, působí psychedelicky, retro groteskně; se sugestivní živou hudbou. Začátek, předznamenaný titulkem Podsvětí, otevírá princpipál, který později projeví se jako mocný bubeník. Tvrdí: vaše chuť ponořit se do světa temnoty mě těší. Dost možná, že se vám nebude chtít vyjít zpět na světlo, dokonce, i pokud byste nakrásně mohli. Náš příběh začíná právě zde, ve světě živých, světě, jejž tak dobře znáte, ve světě bankomatů, bank, mobilních telefonů a aut, rozvrhů hodin, schůzek, parkovného za deset babek...
Postavou našeho příběhu je dívka, která, podobně jako mnozí z vás, do tohoto světa nepatří... Tato dáma v červeném, touží po něčem, co bylo by trochu jinačí, a my s ní vyrazíme na cestu, kde to možná najde. Ale snadné to nebude...". (Česká televize)

(více)

Recenze (2)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Se šmírou českých cirkusáckých zlatokopů nemá Berzerk naštěstí nic společného, hraje jinou ligu a přebírá moderní postupy tzv. nového cirkusu - tzn. klasické žonglérské, klaunské a akrobatické výstupy kombinuje s tancem, pantomimou a zpěvem. I přes vysoké nasazení účinkujících moje spokojenost se záznamem nedostahovala úrovně z představení Slunečního cirku. Kamera a střih totiž působí neprofesionálně a rušivě, jsou krajně necitlivé k dění v manéži - tam, kde je nutné zachytit celek, se kamera obvykle zaměří na detail a naopak. Střih pak místy připomíná rockový videoklip, nikoliv práci artistů. Celkový dojem: 60 %. ()

mandlova 

všechny recenze uživatele

Cirkus v původním až retro podání, náznak starých grotesek, ladění do tématu Podsvětí velice zdařilé, některá čísla originální a zábavná (obzvlášť vystoupení čtveřice "bratrů" na trampolíně a zdi)...ale ta otřesná kamera to sráží o level dolů a snaha vyrovnat se Cirque de Soleil tak dostává na frak. ()

Reklama

Galerie (13)

Reklama

Reklama