Reklama

Reklama

Cirque du Soleil: Amaluna

(divadelní záznam)
  • Velká Británie Cirque du Soleil: Amaluna (více)
Dokumentární / Hudební
Velká Británie, 2012, 53 min

Obsahy(1)

Na ostrově bohyní, amazonek a měsíčních fází prochází láska těžkými zkouškami. Ohromující artistické výkony ve výpravné show světoznámé zábavné společnosti. Na tajemném ostrově, kde společně vládnou Měsíční bohyně, Paví bohyně, Větrná bohyně a Bohyně rovnováhy, žije královna Prospera, jež sama vládne nadpřirozenou silou. Má dceru Mirandu, která na prahu dospělosti poznává svou ženskost. Prospera způsobí bouři, kvůli které na ostrově ztroskotá princ Romeo. On a Miranda se do sebe zamilují. Jsou tu však i temné síly, k nimž mimo jiné patří poloještěr-polomuž Cali, který se do Mirandy zamiloval. Láska Romea a Mirandy tak musí podstoupit nejednu těžkou zkoušku...
Mimořádně působivá show světově proslulé společnosti Cirque du Soleil je velmi volně inspirována klasickou fantaskní hrou Williama Shakespeara Bouře. Měla premiéru 19. dubna 2012, tradičně v kanadském Montréalu. Název Amaluna znamená v překladu „Matka luna" a vystihuje právě ženskost jako ústřední motiv celého představení (v souladu s tím je doprovodná kapela tentokrát složena výhradně z žen). Oproti ostatním představením obsahuje jeviště méně mechanických vymožeností a žádné vizuální efekty; o to větší důraz však tvůrci kladou na kostýmy, emoce a především na nesmírně nápaditou choreografii a špičkové provedení artistických čísel. Cirque du Soleil zde opět posunul hranice výrazových možností moderního cirkusu a potvrdil svou vůdčí pozici v tomto zábavním odvětví. (Česká televize)

(více)

Recenze (11)

Aky 

všechny recenze uživatele

Toto je jedno z extrémně vydařených představení téhle party. Už proto, že nenudí délkou a člověku je líto, že je konec. ()

LencaN 

všechny recenze uživatele

88% (k 22.4.2014)... hmmm, asi jsem trochu mimo, ale tohle mi od CdS přišlo jako průměrné vystoupení. Jsem si jistá, že jsem od nich viděla vystoupení, která vám brala dech, napínala vás a nenechala vás ani mrknout někam jinam. Tohle mi přišlo jako směsice čísel z jiných představení, akorát jiné kostýmy a jinak poskládané. Co mě štvalo, že to nebylo celé, ty předěly mezi čísly jinde nejsou ani znát, protože záznamy jsou v celé délce, ale tady jaksi někdo diváka ochudil a ty střihy byly dost znatelné, protože třeba to jak se Romeo kvůli bouři dostal na ostrov tam vůbec nebylo. Pole dance v mužském podání mi přišel zvláštní, přece jen je to doména žen, tak je můj pohled na věc možná trochu zdeformovaný, ale každopádně ten umělec byl šikovný, to samozřejmě. Ale prostě ta čísla byla trochu nevýrazná. Když už, tak se mi líbily ty tři létající amazonky, či co měly ty vlasatice na pruzích látky připomínat. Ani hudba mi nepřišla tak okouzlující jak třeba ve Varekai. U mě jednoznačně průměr, nemůžu jinak, protože mě to chvílemi ani nebavilo. ()

Reklama

Yarwen 

všechny recenze uživatele

Šestý zhlédnutý Sluneční cirkus, a, musím nerad přiznat, že zatím nejslabší. Kostýmy jako vždy výborné, ale vše je méně nápadité a rovněž artistické výkony jsou v porovnání s ostatními kousky slabší. Tam, kde bývají zajímavé technické finesy, je spíš jen zmatené pobíhání a namísto obtížných spíše jednodušší sestavy. ()

viax 

všechny recenze uživatele

Můj první CdS. Po hodině jsem se koukla na počítadlo a uběhlo teprve 22 minut. Nebylo to úplně nudné, pobíhali tam lidi, měli krásné kostýmy, pořád něco dělali, tančili, žonglovali, lezli na tyč, jen mě to nevtáhlo, bylo mi celkem fuk, kdo je kdo a co tam jako dělá. Slabé dvě hvězdy, ta akrobacie určitě nebyla snadná. ()

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele

Slusny standard CdS. vsechno je receno v popisku. Jedna se o "touring show", cili klasicky "kocovny" program na tradicnim (i kdyz zde otacivem) cirkusovem ovale. Barvy a dekorace jsou povedene, nejdriv jsem si myslel ze se vse odehrava pod vodou - opravdu doporucuji precist Obsah tady. Jak uz to byva u baletnich predstaveni, bez toho se totiz o deji nedovite nic, a i kdyz je to jen ramec pro akrobaticka cisla, je vhodne vzdy u CdS vedet, o co pujde. Pribeh je tedy volne inspirovan Shakespearovou "Bouri" a jde o volne propojene sceny, ktere (pry - moc jsem to z toho totiz nepochytil) ukazuji zkousky lasky ustredni dvojice...od prvotniho pohledu z oci do oci az samozrejme ke stastnemu shledani. Dej jako takovy jinymi slovy nestoji za nic - ale o nej tu vubec nejde vetsinou :) Cisla jsou standardne bezchybna. Uvodni tanec na jednokolech byl prijemny zacatek, akvarko byla zajimava rekvizita a ta akrobatka (princezna Miranda) opravdu skvela. Krom toho jsem ale prestal mit pocit neceho vyjimecneho - kluci saltujici na houpacce byli fajn, ale nic az tak dechberouciho. Akrobat-princ sice predvedl skvele cislo na tyci, ale stejne jako u predchozich hosanu jsem se nemoh zbavit dojmu, ze mi to prijde trochu prihrate. Uz sama koncepce nazvu - ktery ma evokovat silne feminni prvek - tomu prave jeste pridava. Akrobacie na tyci mi prijde jaksi spis pro zeny :) Kazdopadne zongler-polojester Cali to zachranil. Opravdu brutalne uzasne pohyby jakoby hadi, navic na super hudbu - a pri tom bezchybne a napadite zonglovani. Celkove povedene predstaveni. Skoda ze ten styl pisnicek - ktere se tvari jakoby otextovane, ale pritom je to jen takove hlaholeni - vice nerozvadeji. Melodie jsou pekne, slusel by tomu text. UPDATE: z traileru na ofic. strankach zjistuju, ze predstaveni obsahuje mnohem vic cisel! Hmmm, tak to s TV divaky v tomto kratkem sestrihu pekne vyjebali. [ http://en.wikipedia.org/wiki/Amaluna ] [ http://www.cirquedusoleil.com/en/shows/amaluna/default.aspx ] ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama