Reklama

Reklama

Tísňová volání

(festivalový název)
  • Finsko Hätäkutsu (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Být člověkem představuje křehkou a pomíjivou příležitost zakusit život i vesmír kolem nás. Tváří v tvář nezahalující temnotě nám nezbývá nic jiného, než se spoléhat jeden na druhého a nacházet v sobě útěchu. (Festival krátkých filmů Praha)

Recenze (3)

Milan25 

všechny recenze uživatele

Záznamy z tísňových linek na pozadí různých záběrů ze záchraných akcí atd. Někdo to myslel asi dobře, ale absolutně mě to nezaujalo. ()

Jenda 

všechny recenze uživatele

U záznamů hovoru z potápějící se Estonie a školní střelby vám bude běhat mráz po zádech, u porodu se občas zasmějete a u dotazů a nadávek volajících po hromadné nehodě na dálnici se zdravě naštvete. To vše na pozadí dalo by se říci pro duo tvůrců z Pohjankonny typicky stylizovaných záběrů. ()

AnVu 

všechny recenze uživatele

Velmi netradiční snímek se záměrem udělat ze skutečních nahrávek tísňových hovorů takřka umělecké dílo. Záběry záblesků bouřek z oběžné dráhy Země velmi trefně připomínaly osamocené "záblesky" volání o pomoc. Jakoby bliknutím na sebe upozornily a říkaly "Tady jsem, pomozte mi!". Možná to nebylo ani úmyslem, ale tento snímek je zároveň skvělou ochutnávkou seveřanské mentality - tamním lidem mráz snad zchladil i emoce. Kapitánovi se potápí loď a z intonace by si člověk řekl, že podává rutinní hlášení. Střílí na mě ve škole? No stress... ()

Reklama

Reklama