Reklama

Reklama

Obsahy(1)

RWBY (vyslovuje se "Ruby") je animovaný sériál vytvořený v animačním studiu Rooster Teeth Productions. RWBY režíruje animátor Monty Oum, který tuto sérii vytvořil.
Příběh se odehrává ve světě Remnant, který je plný nadpřirozených sil a temných bytostí známých jako Grimm. Před objevením síly tajemného prvku s názvem Dust, který jim umožnil bojovat proti těmto monstrům, lidstvo bojovalo o přežití proti Grimmům. Dust se v dnešní době používá k napájení magických schopností a zbraní. Ti, kteří používají tyto schopnosti k boji s Grimmy, jsou známí jako Lovci a Lovkyně.
Seriál se zaměřuje na čtyři dívky, Ruby Rose, Weiss Schnee, Blake Belladonna a Yang Xiao Long, z nichž každá má své vlastní unikátní zbraně a schopnosti. Společně tvoří tým RWBY na Beacon akademii ve městě Vale, kde jsou školeny, aby se z nich staly Lovkyně. (KennySp)

(více)

Zajímavosti (9)

  • Velký vliv na seriál měl i „Čaroděj ze země Oz“ (Ozpin je čaroděj Oz; Glynda Goodwitch představuje Čarodějku z Jihu; generál Ironwood je Plecháč; Qrow Branwen je Strašák; Leonardo Lionheart pak Lev). (KCM)
  • Design a jméno Neon Katt je založen na virálním videu Nyan Cat. (KCM)
  • Všichni členové týmu JNPR jsou inspirovány historickými nebo mytickými postavami opačného pohlaví. Jaune Arc: Johanka z Arku, Pyrrha Nikos: Achilleus, Nora Valkyrie: Thor, Lie Ren: Hua Mulan. (KCM)
  • 1. února 2015 zemřel hlavní scenárista a tvůrce seriálu Monty Oum v důsledku alergické reakce vyvolanou léky. Monty však před svou smrtí stihl napsat příběh na přibližně 10 sérií. (Artorias42)
  • Hudbu k seriálu skládá (občas i zpívá) Jeff Williams a zpívá jeho dcera Casey Lee Williams, které bylo v době, kdy vycházela 1. série 14 let. (Artorias42)
  • Seriál RWBY je pojmenovaný po stejnojmenném týmu, který vznikl složením iniciálů hlavních postav Ruby, Weiss, Blake a Yang. Jejich zbarvení vlasů zase ve stejném pořadí přesně odpovídá anglickým překladům barvev: červená (Red), bílá (White), černá (Black) a žlutá (Yellow). (Saraph)
  • Postavy jsou inspirované klasickými pohádkovými postavami. (KennySp)
  • Jako animační program byl použit Smith Micro Poser software. Od 4. série tvůrci přestali používat k tvorbě program Poser a začali používat program Maya. (KennySp)

Reklama

Reklama