Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Dokumentární
  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční

Oblíbené seriály (10)

Letecké katastrofy

Letecké katastrofy (2003)

Dle mého názoru jeden z nejlepších dokumentárních seriálů historie. Mluví samo za sebe že vydržel 24 sezón. Postupem času se výrazně zvedla kvalita animací a i herectví. Každá epizoda je postavena jako detektivka, kde může člověk spolu s vyšetřovateli odhalovat, co se vlastně stalo. Herecké výkony jsou na vysoké úrovni a vše je doplněno autentickými záběry a kvalitní animací. Dobré jsou i rozhovory s posádkou a piloty, které dodávají autentický pohled. Některé epizody jsou slabší, ale celkově téměř bezchybné.

Četnické humoresky

Četnické humoresky (2001)

Četnické humoresky a zejména první řada je podle mě naprostou špičkou seriálové tvorby. Trojan, Bohdalová či Topfer ve svých rolích excelují. Jedná se o velmi dobře vyváženou kombinaci humoru a serióznosti, která patří k podobným seriálům. Navíc se zde na pozadí odehrává zajímavý vývoj hlavních postav, který tvoří sice ne úplně viditelné, ale o to důležitější pozadí kriminálních příběhů. Škoda, že se seriál ve svém závěru po umrtí Moskalyka stává horším a ztrácí na humoru i svěžím tempu původních dvou sérií. I přes všechny Poiroty a Vraždy se k Humoreskám vždycky ráda vracím a patří k mým nejoblíbenějším seriálům.

Černobyl

Černobyl (2019)

Musím říct, že jsem k tomuto zpracování havárie byla velmi skeptická. Sice mám ke značce HBO větší důvěru než k většině ostatních velkých společností, které by téma mohly zpracovávat, ale i tak jsem se bála zkreslování reality, či nedostatečně zpracovaných postav. Musím říct, že jsem mimořádně ráda, jak jsem se zmýlila. Zpracováno je to na výbornou. Zejména atmosféra je ovšem doslova dechberoucí. Jsem ráda, že se tvůrci zaměřili i na stránku likvidace katastrofy, kterou prováděli často mladí a nezkušení mladíci z celé země. Některé scény jsou tak výborně natočeny, že si je s chutí pouštím pořád dokola, protože jsou zachyceny jednoduše geniálně. Maličko mě mrzí, že se tvůrci v části otevřením podzemní vody trošku pohráli s realitou a trošku to kazí dojem z jinak velmi realisticky zpracovaného filmu, který strčí do kapsy i většinu dokumentů o této katastrofě.