Reklama

Reklama

Michail Baryšnikov: Prostor

(TV film)
Trailer
Dokumentární / Krátkometrážní
Švédsko, 2009, 30 min

Obsahy(1)

Fenomenální tanečník s fantastickou Anou Lagunovou. Choreografie Mats Ek. Kvartet mezinárodních veličin se potkal při jedinečné spolupráci: švédský režisér Jonas Åkerlund natočil devětadvacetiminutový film o vysoce oceňovaném tanečním představení „Place" švédského choreografa Matse Eka, v němž účinkuje Michail Baryšnikov a Ana Lagunová. Tato taneční studie sleduje Ekovo téma zkoumání lidského těla a pohybů mistrovských tanečníků. Mats Ek vytvořil „Prostor" (Place/Ställe) speciálně pro Baryšnikova a Lagunovou. Baryšnikov, Lagunová a Ek jsou tři legendy tanečního světa. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (5)

Marze 

všechny recenze uživatele

Nelíbila se mi jen doprovodná příšerná hudba. Vystupuje zde jen Michail Baryšnikov a Ana Laguna a stůl. Ale to úplně stačí; dokonce to fascinuje. V pohybovém souboji o životní prostor je vše, čeho se leckterému hranému filmu nedostává: vzdor, vztek, zvědavost, netrpělivost, něha, humor. Tančí se tu „civil“, počínaje oblečením a konče výrazem sólistů. V Prostoru se nevznášejí křehké lolitky a útlí efébové v průhledných trikotech, nýbrž muž a žena, nositelé zralé zkušenosti včetně přiznaných vrásek. A přesto, či právě proto, jsou takříkajíc „sexy“; dávají zakusit dotyk opravdové krásy, již velké plátno ještě násobí. ()

Reklama

plechulka 

všechny recenze uživatele

Krátký film dokazující, že i starší tanečníci mistrně ovládají svá těla a že Michail Baryšnikov je zatraceně sexy nejen v Sexu ve městě... ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama