Reklama

Reklama

Poučení kocoura Felixe

všechny plakáty
Animovaný / Krátkometrážní
Československo, 1927, 1 min

Režie:

Karel Dodal

Obsahy(1)

Animovaná reklama propagující spoření. Kocour Felix usilovně přemýšlí, když tu se mu zjeví heslo „Pracuj a spoř!“. Kocour následně spokojeně ukládá své mince do kasičky. Vyrobil Elekta Journal Praha. (J.Connor)

Recenze (3)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Reklamní šot, dnes ovšem méně inspirativní k tomu zajít si do spořitelny. Ale mám spíš po něm chuť na pořádný maraton s originálními cartoony Sullivana a Messmera. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Kocúr Félix dostane vnuknutie. Podľa mňa jedno z tých najhorších. Znie: Pracuj a Šetri! Uff, ani jedna z uvedených rád, či príkazov neoslovuje.  Robiť aj sporiť viem. No nastavenie kohokoľvek žiadna reklama nezmení. Alebo veríte, že armáda záhaľčivých povaľačov a tých, čo okamžite rozfŕkajú na rôzne zábavky každučkú výplatu, sa odrazu vplyvom reklamy zmenia? Že hipíci, flákači, bezďáci, psycháči a pankáči len tak poslušne nastúpia do pracovného pomeru a všetky zarobené peniaze si poctivo nastrkajú do ponožky (tí korporačnejší  do bánk)? Samotná minútová animovaná reklama spracovaná vtipne a na poskytnutom minútovom priestore aj výstižne. Hoci, ako píšem vyššie, slúžila  len k presviedčaniu už presvedčených. ()

LeoH 

všechny recenze uživatele

Animátorská rozcvička aneb Nové dobrodružství k. F. minus včeličky minus pozadí. Takhle nějak to vypadalo, když jsem se cca v osmi letech pokoušel s pomocí dědovy kamery osmičky a stativu zrobeného z lampičky a válu na těsto oživit ještírka Septima ze Sedmičky pionýrů. ()

Reklama

Reklama