Reklama

Reklama

Kmeny


Punk (E01)

(epizoda)
TV spot 2

Obsahy(1)

Dokumentární cyklus Kmeny, který mapuje současné městské subkultury, představuje první odvysílaný díl Punk. Punk, jehož kořeny sahají do Anglie sedmdesátých let a obepínají tehdy nově vzniklé hudební hnutí, jež bylo u nás do revoluce v roce 1989 prakticky zakázané. S pádem komunismu odešla i policejní perzekuce kmene a démonizace „punkáčů". Na povrch se opět dostává původní myšlenka hnutí - že člověk je sám sebou, společně s filozofií DIY (Do It Yourself). Projekt Kmeny vznikl v koprodukci studia Yinachi a České televize, partnery projektu jsou městské projekty BU2R a Jägermeister. Díl Punk odvysílá Česká televize, ke zhlédnutí bude také na kmeny.tv. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot 2

Recenze (91)

Admirall 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pilotom treba zaujať a to sa tvorcom dokumentárneho seriálu kmeny podarilo práve so subkultúrou punku. Dokument nie je zameraný len na hudbu, ale mimojaviskový život - punk je predsa životný štýl a tak sa k tomu postavili aj tvorcovia.Osobnosti zachytené v tejto epizóde majú diametrálne odlišný názor na svoje fungovanie a prežívanie života. 6* je možno prehnané hodnotenie pre celý projekt kmenov, no pri tejto subkultúre som sa skutočne bavil - veď divák nemá vždy možnosť vidieť letiacu zubnú protézu do objektívu fotoaparáta pri vytváraní spoločnej fotografie :D ()

d-fens 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

jasný dôkaz, že punk (...v štýle anarchy in UK) je mŕtvy. Punkáči sa totiž buď spamätali a dnes sú to abstinenti prípadne úplní vegani patriaci už skôr ku "kmeňu" Straight Edge (takých poznám, a osobne M.Jackson ako hudba mi nevadí - LP Bad mám doma - a Foglarova Chata v jazernej rokline je zásadná kniha mojej mladosti), alebo tvrdošijne chlascú s presvedčením, že to je stále prejav vzdoru voči všetkému a svojím spôsobom si budujú pomníky nad svojimi premárnenými vyhasínajúcimi životmi (nikoho neodsudzujem ani nesúdim, sám sa radím skôr k tej druhej kategórii).... zaujímavá by bola konfrontácia niektorých punkerov s heiddegerovým (a iných filozofov pred ním a po ňom) existencializmom!!! :-/ ()

Reklama

Bingos 

všechny recenze uživatele

Zrovna tenhle fenomén se mě docela týka, takže se odvážím tvrdit, že potenciál je dost zabitý. Jako jakási výpověď to je a nezasvěcený člověk (pro kterého to nejspíš bylo dělané v první řadě) si jakýs takýs obrázek udělá (hlavně o tom, že šrámy minulého režimu jsou zatnuté velmi hluboko), ale celkový průzor je hrozně úzký a omezený. Vlastně celý ten úhel pohledu, ze kterého se dokument snaží na punkovou subkulturu nahlížet je úplně mimo (nepřispívá tomu ani to, že Vincour na mě působí jek totální jelítko). Beru, že to má jen půlhodinovou stopáž a s tou nejde dělat zázraky, ale i tak je to žalostně nezasvěcená fušeřina. ()

Tunri 

všechny recenze uživatele

Kdybych nevěděla nic o punku, řeknu si z toho: áhá, takže ten českej punk je nepracovat, chlastat, smýšlet a vyjadřovat se jak děcko a fetovat NEBO taky je punkáč vlastně každej ten na skatu venku. Co je vlastně punk jsme se nedozvěděli, protože oslovit dva lidi s velmi subjektivním pohledem, nic moc. Spíš jsem trochu čekala, že nám bude přiblíženo, jak se vyvíjel punk v ČSR za komunismu, jak se tu s punkáči jednalo, jak se dala ta hudba sehnat, něco prostě o hudbě. A ne o životnim stylu dvou lidí. Já jsem vlastně taky punkáčka, páč občas chodím na červenou a vajgl sem tam zaťápnu na zemi. Už se těším na další díly, jestli budou taky tak mizerné a nicneříkající o tématu. Bude tam i komunita kulturistů? Bude tam jeden dvacetiletej napráškovanej týpek z fitka a jeden hubeňour, co bude říkat, že jeho svaly jsou v mozku? ()

Kryton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dát vedle sebe (alko)punk a straight edge?! O samotném žánru, kultuře a filosofii se nedozvíte nic. Nehledejte tu žádné informace, zasvěcení ani lepší orientaci. Tohle je místy komické až k pláči. Zachraňují to především scény s pamětníky než s NEW SCHOOL. PUNK umřel s Joey Ramonem. NO FUTURE ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama