Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dokumentární
  • Horor

Recenze (266)

plakát

Temný Kraj (2017) (seriál) 

Hodnotím po prvních pár dílech. Mně přišlo, že by ten seriál měl být dobrej, ale z nějakého důvodu není. Vždy to má nakročeno k nějaké gradaci a pak najednou nic nepřijde. Napínavost nula. Příběhy vyšetřovatelů to pro mě zabíjejí a jsou do případů vkládány neobratně. Od prvního dílu se intenzivně pracuje na tom, aby byl jejich charakter důkladně vykreslený a nestalo se, že by náhodou někdo něco nepochopil. Navíc jedou podle zaběhnutého mustru: jedna horká hlava, jeden pomalej a línej a jedna ženská, která to má prostě těžký. Postava Vojty je nepřirozeně a zbytečně afektovaná. Nejvíc mě štve roztřesená kamera, random střihy na jedoucí auta a hlavně nepochopitelné záběry na části těl při dialogu (nebo jen do dramatické hudby), například kus boku, rozkrok s břichem, stehno, nos, čelo, pas,... jak kdyby kamera trpěla ADHD.

plakát

Spoušť (2021) odpad!

Teenagerovská sračka. Proč spolu ty lidi vůbec jsou? Kromě toho, že mají silné výkyvy nálad a chovaj se jak fakani, tak se snaží mluvit jako mlaďoši. Je to nesmírně otravný. Jako ve všech filmech, kde lidi bydlí v nějakym domě, dali všechny peníze za dům a teď se furt hádaj. Chovají se a mluví jako dementi. 3/4 filmu se neděje vůbec nic kromě manželských hádek a popichování a narážek. Ve filmu umře pes, což je jako zákonitě filmařská debilita. Bohužel hlavní hrdinka přežije, to mě zklamalo nejvíc.

plakát

Luther: Pád z nebes (2023) 

V tomto případě stereotyp Krimi = shit popírající fyzikální zákony, vzorce lidskýho chování, postrádající logiku a tím pádem i napětí. Zezačátku jsem si říkala, že je supr, že je to alespoň průměrné. V polovině filmu si říkám "prosím, ať to neni úplně debilní" a ke konci mě štve, že jsem tímhle promr.... nedělní večer.

plakát

Rocketman (2019) 

Nepochopené dítě nedostává od rodičů dost lásky a pochopení, i přesto se postupně stane slavným a propadne alkoholu a drogám a dělá párty, je osamělý a pak přijde prozření. Zcela univerzální příběh. Akorát tentokrát jde o muzikál a Eltona Johna. Ve filmu mi chybí nějaká hloubka, povrchní zpracování nedokázalo udržet moji pozornost. V podstatě šlo hlavně o kecy od rodičů, oblékání kostýmů, (sebe)lítost a homosexuální vztahy. Kde je hudba? OK, celou dobu se ve filmu zpívá a tančí, ale i přesto mi přijde, že tam ten hudební prvek je upozaděný, stejně jako koncerty. Chybí mi taky nějaké milníky. Já to vidím spíš jako muzikál, ne jako životopisné drama. Kromě asi dvou random věcí jsem se o zpěvákovi nedozvěděla nic (kromě toho, co zažívá doslova každej umělec) a nedokážu ani posoudit, co je umělecké ztvárnění a co by mohla být pravda. Měl někdy nějakou skutečně významnou show? Dělal někdy něco pro lidi? S jakými umělci spolupracoval? Kdy se co událo? Já odpovědi tak nějak znám, ale ne kvůli tomuto filmu. Elton John přece nemůže mít tak nudný a prvoplánový život, že by neměl co do filmu dát. S Bohemian Rhapsody bych nesrovnávala, Bohemian Rhapsody je opravdu odlišně zpracovaný, skoro až jiný žánr. Také je tam výrazná gradace, která končí fakin Live Aid! Rocketmana jsem viděla včera a dneska už nevím, co přesně tam vlastně bylo. Zpívání, tanec a kostýmy, brýle, gayství, hodinky, šňupání, konflikt s matkou. Nic víc mi neutkvělo. Pak ještě asi posledních 5 minut bylo zajímavějších, jak už to bývá, v titulkách se řekne víc, než ve dvou hodinách nepochybně drahého snímku.

plakát

K zemi hleď! (2021) 

Chtěla jsem napsat fakt obsáhlou recenzi o tom, jak moc se mi ten film líbil a co v něm bylo fakt príma, ale nakonec se omezím na: Cate Blanchett.

plakát

Bastardi: Reparát (2023) odpad!

Po třetině filmu jsem si řekla, že aspoň jednu hvězdičku za to, jak se nasměju u těch rozmazaných retrospektiv a dementnímu vysvětlování úplně všeho. Ale pak přišlo vyprávění u táboráku v barber shopu a zamilovanost a já už jenom řvala NE TO NEJDE NE UŽ NE UŽ NEMŮŽU NE a muselo se to vypnout. Nedá se to, nepouštějte si to. Zestárnete. Je to strašně trapný, mizerný, jakoby amatérský film z devadesátek s obřím rozpočtem na obsazení nebo já nevím k čemu to přirovnat. Je to mimo. Všechna klišé tam jsou. Celý je to navrch přikrytý takovýma hereckýma talentama jako Karlos vole Vémola se skvělou rétorikou, že jsou potřeba titulky. Třešničkou je drsný nájemný (ale NEMOHOUCÍ) zabiják s bílou šálou a parkinsonem v podání Krampola. Nic, nevim jak to dopadlo, sorry jako. Koukat třeba na tureckou telenovelu dává větší smysl. Jo a to ještě netušíte, kdo koho v tom filmu opíchá, to je na tom nejbizarnější.

plakát

Černé zrcadlo - San Junipero (2016) (epizoda) 

Nejdřív jsem si říkala, že je to na nic, utahané, nijaké, nudné. Ale jak už to u Black Mirror bývá, je nutné to dokoukat do konce. Pak se ti twistne do Black Mirror a je to 100%. A  úplnej konec v titulkách naprostej kult.