Reklama

Reklama

Dejte mi pokoj!

  • Francie Une heure de tranquillité (více)
Trailer

Michela Leprouxe, vášnivého milovníka hudby, potkalo nečekané štěstí. Na bleším trhu objevil vzácnou gramodesku – první album muzikanta Niela Youarta, které se jmenuje „Me, myself and I". A od té chvíle touží Michel po jediném: v naprostém tichu, klidu, samotě a domácí pohodě si vychutnat tento hudební klenot. Jenže, v tom okamžiku, kdy už pomalu zasouvá jehlu gramofonu do drážky této vzácné gramodesky, se celý svět a snad i všichni jeho obyvatelé proti němu spiknou. Ať už se jedná o nečekanou návštěvu syna, kutilské bušení souseda, lomození uklízečky, urputné vyzvánění telefonu nebo poněkud dramatičtější obvinění z nevěry ze strany manželky či příchod jeho milenky. A jako třešnička na dortu se v domě koná tradiční oslava nazvaná Sousedský den. Michel musí nasadit do boje všechnu svou energii, lstivost i mazanost. Jen proto, aby získal svou vytouženou hodinku klidu. Dokáže to? Nebo se jeho tak nadějně započatý den změní v noční můru? (CinemArt)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (93)

silentname 

všechny recenze uživatele

Okrem pár vtipných momentiek je to pre mňa trošku málo vyprofilovaná komédia. Mám pocit, že príbeh je trošku klišé (a asi to bolo aj klišé skôr, než to kedykoľvek niekto vymyslel). A jediné čo to môže zachrániť sú dobré fóry. Ale tých je tu akosi málo a mám pocit, že veľa vtipov sa snaží ísť veľmi jednoduchou cestou a mnoho vtipov sú možno celkom úsmevné, ale je tu málo miest, kde by som povedal, že som sa ozaj zasmial. Nábeh bol dobrý, ale potom to kdesi utrhlo niť. Furt som si hovoril, že by som sa mal smiať, no nevedel som prísť na to, prečo som sa nakoniec nezasmial. Jediné čo tu vyniká je asi záverečných 5 minút, ktoré skutočne fungujú a konečne dávajú filmu toho správneho ducha. Tie sa mi páčili. Pavel má pár dobrých momentiek, no inak ma to nejako komediálne nebralo. Čakal som viac lepšieho humoru a menej pocit, že už je to otrepané a staré. Hodnotenie: C ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Může obsahovat menší stopy po SPOILERech.\\Co vše se musí stát v životě takového obyčejného člověka,aby přestal myslet sám na sebe? Tuto otázku jsem si v životě párkrát kladla a stále se mi nepodařilo na ni najít odpověď. Michel má zálibu ve sbírání desek a jeho nejoblíbenější se před ním najednou objevila jako blesk z čistého nebe. Nehledě na všechny možné události se snaží si desku přehrát. Nepříjemné situace se kupí a východiskem pro něj je shledání s nemocným otcem. Snímek se mi líbil a hlavně malá filipínská holčička,která simulovala samotné svědomí hlavního představitele. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Christian Clavier podává velmi dobrý herecký výkon, kdy v podstatě celý film stojí na něm a na tom, jak svou roli zvládne. A zvládnul ji dobře. Popravdě, já bych se sesypal dřív a poslal všechny do háje. Tady jsou navíc ještě postavičky, které jsou fajn a které to místy případně dovedou hezky oživit, když už to začíná být monotónní. ()

johnny01 

všechny recenze uživatele

Skvělé téma slibovalo parádní komedii, ale bohužel. Je tam sice spousta zábavných situací a vtipných dialogů, nicméně hlavní hrdina se nezdá úplně dobře zahraný, především mi v jeho reakcích přišly určité prodlevy, které nejsou na místě. Film celkově vyznívá jako multikulti a levicově liberální agitka, což je zklamání. ()

kartacek 

všechny recenze uživatele

Jak mám nyní uvedeno ve svém profilu, jsem toho názoru, že základem komedie je všední život, do něhož se vlivem okolností dostanou komediální prvky. A přesně takové jsou komedie s Clavierem. A tedy i tato. Tato komedie navíc má i hlubší podtón, neboť jde i o sondu do manželského života, a to sondu, která jde takříkajíc na dřeň. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (1)

  • Na obalu fiktivní LP desky "Me, Myself and I" fiktivního Niela Youarta, jsou jako spoluhráči napsáni i Salomon Pickett a Wilson Burke. Jejich jména jsou přesmyčkou skutečných soulových zpěváků, jimiž byli Solomon Burke a Wilson Pickett. (Previt)

Související novinky

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

09.07.2015

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 9. do 15. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Reklama

Reklama