Reklama

Reklama

Všechno je jinak

(studentský film)
Krátkometrážní / Drama / Psychologický
Česko, 2012, 8 min

Obsahy(1)

Příběh se točí okolo čerstvého důchodce, který si svůj odchod do penze nepřiznává. Aby zahnal stesk po své práci, rozhodne se sezvat svou rodinu k jednomu stolu na jeho oslavu. (oficiální text distributora)

Recenze (3)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Melancholický a velmi lidský snímek o tom, co všechno znamená stáří. Nejen pro člověka samotného, ale i pro jeho blízké. Velmi smutné je to v tom, že v životě spousty lidí (a třeba nejen starých) to takto chodí. Když je člověk starý a ještě ke všemu třeba i nemocný, snadno se pro rodinu může stát přítěží. Ve Všechno je jinak se starý pán setkává s nezájmem své vlastní rodiny. Herecké výkony mi sice přišly trochu amatérské, zejména osob "na telefonu", ale samotný příběh, jeho nápad a zpracování to vše vyrovnávají. Navíc soudím, že Josef Česák je asi dědeček "rejži", takže s přihlédnutím, že se nejedná o žádného herce, to vlastně zahrál dobře dle svých možností:) ()

Víteček 

všechny recenze uživatele

Špatně vystavěný příběh (závěr = děti nepřijedou - no dobře, ale snímek by k tomu měl předem směřovat jako k důležité události a měla by následovat nějaká pointa) s extrémně amatérskými hereckými výkony a nevyrovnaným zvukem. 25% ()

Miroslav.Zac 

všechny recenze uživatele

Název je zavádějící, evokoval ve mě předpoklad, že konec dopadne úplně naopak. Na to, abych viděl osamělého důchodce, na kterého každý kašle, můžu zajít za manželkou do domova důchodců. Být to součástí nějakého dokumentu o starých lidech, klidně bych ho zkouknul celý. Takhle to bylo jen ztracených osm minut s bezdůvodně natočeným kraťasem. ()

Reklama

Reklama