Reklama

Reklama

Operation Avalanche

Trailer

Obsahy(1)

V roku 1967 boli dvaja tajní agenti CIA, čoby dokumentárny filmový štáb, poslaní do NASA odhaliť možného ruského špióna. To čo objavili a nakrútili, viedlo k jednému z najväčších sprisahaní v americkej histórii. (BoredKid)

Videa (2)

Trailer

Recenze (23)

Ouwen 

všechny recenze uživatele

SPOILERY: Tady jsem musel trošku zapřemýšlet a nechat si projít film hlavou. Atraktivní námět v krásným zpracování konce šedesátých let, skvělou muzikou (ten poslední track hlavně) a přirozeným humorem. Herec mě bavil každej. Je znát, že Matt Johnson má dobré nápady a talent mu nechybí. Škoda, že konec vyustí do ztracena. Co však musim pochválit, tak celkem nečekaný směr, kterým se filmek ubere, takže mě mile překvapil - více k známým klišé u spy filmech s agentama, které se většinou objevují v Asijských akcích, kdy se proti cápkovi obrátí ta sama organizace, která ho vychovala. Dokonce se objeví i nějaká ta akcička v podobě honičky a střílením. Celé to působí taktéž podmanivě, atmosféricky, zábavně a celkem realisticky. Ohledně této konspirační teorie, nejsem jejím zastáncem, ALE je zajímavé, že od té doby Amerika neuskutečnila výlet na Měsíc :-) ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Štýl, ktorý tvorcovia predstavili už v svojej výbornej prvotine "Dirties" je tu ešte viac vybrúsenejší. Podmanivé mockumentary o tom, že misia Apollo 11 - konkrétne pristánie na Mesiaci bol podvrh, je podaná zo zmyslom pre detail a dobový feeling. Matthew Johnson vie zároveň baviť i mraziť a prináša veľmi pevne konštrukčne zovretý celok, ktorý v prvej polovici možno až príliš šlape na pedál, čím potom záverečná scéna nemusí u každého vyznieť tak výrazne a správne "doťuknúť" celý príbeh. Výsledku naplno tlieskam a som zvedavý čo nám tvorca prinesie najbližšie. ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Jenom dobrý námět s pár dobrými nápady nestačí, když tu ten found footage styl nefunguje (přitom sám o sobě to taky není blbý nápad), místy je to i dost nudné a ten film za celou dobu nepřijde s čímkoli zapamatovatelným. Sice to vyloženě špatné není, (ne)herci jsou docela slušní a nějaká hravost v tom taky je, ale žádné dojmy z něj nemám a tak je to jeden z těch filmů, co jsou fajn na jedno zhlédnutí, ale člověk na ně dřív či později zapomene. Jen mám teda pocit, že většina filmu byla komedie a mysteriózní thriller to je až od určitě části druhé poloviny, nicméně pár scén mě v tom donutilo aspoň k pousmání a dvakrát k zasmání, když už nic jiného. Lepší 2* ()

P1tr 

všechny recenze uživatele

Známa konspirační teorie se zfalšováním prvního přistání na Měsíci, což je zajímavé téma, je tentokrát zpracováno formou found-footage, což je značně vyčpěla metoda, ale tentokrát je využita šikovně a v rámci příběhu také logicky a pro paranoidní příběhové pozadí se hodí v tomto případě výtečně. Pohled na konspiraci zevnitř je velice zajímavý a rychle odsýpá nejen díky příběhu samotnému, ale také díky hlavním aktérům, kteří působí vhodně amatérsky, což příběhu a jeho pojetí ohromě svědčí. Vše se bohužel pokazí na konci, který vyšumí trošku do ztracena a není závěrem, který by si tento děj zasloužil, ale nedokáže předchozí příjemý zážitek příliš pošpinit. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Snímek "Operation Avalanche" ukazuje, že mockumentary přece jen není mrtvý žánr a že je možné tímhle způsobem natočit něco, co bude dostatečně zajímavé. Především to chce dobré téma, což se v tomhle případě podařilo. Stylizace také velmi povedená. Jedině ten příběh někdy trochu hapruje a není až tak překvapivý, jak by chtěl být. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama