Reklama

Reklama

Amerika z ptačí perspektivy


Vyrobeno v USA (E35)

(epizoda)
  • USA Made in the USA

Obsahy(1)

Velké sny a velké projekty zrozené ve Spojených státech... USA – země, kde se z dobrých nápadů rodí milionáři. Místo, kde i dobrý golfový úder dokáže vynést milionové jmění. Poznáme velké myslitele, velké sny a velké projekty. Odhalíme příběhy mužů a žen, kteří budovali americké letectví, navštívíme Mys Canaveral, kde ze startovacího komplexu 39, vzlétli do vesmíru Neil Armstrong, Buzz Aldrin, Michael Collins. Později je následovalo sto třicet pět startů raketoplánů. Nahlédneme i nad jeden z nejrychlejších závodních okruhů v Americe nebo speciální sídlo na pobřeží Atlantského oceánu ve floridském městě Jupiter Island. Na jeho návrhu se totiž podílel golfista Tiger Woods. Architekturu budeme obdivovat i severně od Phoenixu. Komplex Acrosanti snoubící ekologii a architekturu začal v roce 1970 budovat italský architekt Paolo Soleri. (Česká televize)

(více)

Recenze (3)

subic 

všechny recenze uživatele

Zdá se, že v každém koutě US někdo založil nějakou zajímavou, důležitou a nejlépe celosvětově známou firmu. A protože ještě 2013 nebyly drony pro komerční využití jako teď, je to vlastně takový slepenec leteckých záběrů. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V tamtom městě či státě byla založena tahle firma, v tamtom tahle firma a tady zase tahle firma. K tomu krátké o dvou, třech větách. A tak stále dokola, až se v tom divák brzy ztrácí. Těch zmíněných firem, počínaje Microsoftem Billa Gatese, přes Starbucks, Boeing až po Nasa, jsou v dokumenty desítky. Celý dokument je sice pěkně udělaný, tvůrci si dali záležet, ale je to strašný mišmaš, ze kterého si nakonec nic nezapamatujete. A co se mi rozhodně nelíbilo, že kamera bere všechny ty zmíněné firmy stále jen ze shora. [2. hodnocení, 1. komentář, -%] ()

Reklama

Galerie (6)

Reklama

Reklama