Reklama

Reklama

Pekingští mravenci

(festivalový název)
  • Čína The Beijing Ants (více)
Čína, 2014, 88 min

Režie:

Ryuji Otsuka

Obsahy(1)

V roce 2013 se Peking stal městem s nejdražšími nájmy na světě. Stoupající ceny se dotkly i režiséra filmu Ryujiho Otsuky, jeho manželky a jejich malého dítěte. Pomocí ruční videokamery a příležitostně i skryté kamery tvůrci vytvořili osobní deník, který začíná v okamžiku, kdy kvůli náhlému zvýšení nájmu musejí hledat nový byt. Vzniklo tak bezprostřední a živelné svědectví o každodenních situacích, které se snadno mění ve vyhrocené konflikty, a to nejen díky finančnímu tlaku, ale také kvůli bezcitnému přístupu pronajímatelů i lhostejnosti policie. (MFDF Ji.hlava)

(více)

Recenze (2)

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Banalita. Kdybych kamerou snímal svoje strasti při stěhování Brno – Praha, musel bych podle téhle zákonitosti sbírat ceny z festivalů po celém světě. Poselství, že tohle mají v Číně těžký, je jasné. Že si režisér vzal za manželku hysterickou Číňanku ještě jasnější. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Pěkná i když banální sociologické sonda do života rodiny. Jelikož kromě práce nikam nevychází, nic z tohoto ošklivého megaměsta není vidět. Můj žebříček míst nejvíce nevhodných pro život: 1. Celá Afrika, to je peklo na zemi 2.USA 3.Čína. Naštěstí Čiňané se k nám do Evropy neženou jako Afričané. ()

Reklama

Galerie (5)

Reklama

Reklama